Як знайти першу роботу?

Поділитися

Це питання задає собі кожний випускник училища, коледжу, вишу, адже, залишаючи стіни навчального закладу, молодий фахівець стикається з невизначеністю свого професійного майбутнього. Аби допомогти студентам Зборівського коледжу ТНТУ ім. Пулюя зорієнтуватися на ринку праці, ознайомити з правилами ефективного пошуку роботи та самопрезентації, спеціалісти районного центру зайнятості організували інформаційний семінар на тему: «Молодь на ринку праці».

Учасники заходу ознайомилися з особливостями місцевого ринку праці, вимогами сучасних роботодавців до працівників, послугами служби зайнятості молоді; обговорили шляхи подолання труднощів під час працевлаштування; взяли участь у дискусії щодо становлення молодої людини у професійному середовищі. Працівники РЦЗ розповіли студентам про етапи та методи ефективного пошуку роботи, надали поради щодо того, як спілкуватися по телефону з представниками кадрових служб, успішно пройти співбесіду з роботодавцем, поводитись на першому робочому місці.

– На семінарі я багато дізналася про можливості пошуку роботи та послуги центру зайнятості, зрозуміла, що мені потрібно зробити, щоб підвищити свою самооцінку, а, відповідно, й вдало представити себе на співбесіді, – зауважила одна з учасниць семінару.

Студенти також мали добру нагоду отримати відповідні консультації фахівця центру зайнятості та визначити шляхи пошуку першого робочого місця.

 

По Україні, і Тернополі зокрема, знову відбувається просвітницька кампанія «Пам’ятай про Крути!»

Тягнибок зізнався, що програв суд Оресту Муцу щодо фінансування “Свободи” Партією Регіонів