Кременець стане центром інвестиційного руху

Поділитися

26 січня 2012 року у місті Кременець Тернопільської області відбувся Установчий семінар для груп управління проектами розвитку малих міст та районів. Захід пройшов за участі та при підтримці Тернопільської обласної ради, Тернопільської обласної державної адміністрації, голів районних рад Кременецького, Шумського, Лановецького, Підгаєцького, Збаразького районів.

Організаторами даного семінару виступили Укінбанк (м. Київ), Центр муніципального менеджменту (ХАБІТАТ), Програма ООН по населених пунктах (ООН-ХАБІТАТ) за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

На переконання співорганізатора заходу Голови Правління Укрінбанку Володимира Клименка, – «метою проекту є розробка та реалізація програми розвитку, а фактично відродження міст Вишівець, Збараж, Кременець, Ланівці, Підгайці, Почаїв, Шумськ протягом 2012-2015 років відповідно до міжнародних стандартів та індикаторів ООН в галузі сталого розвитку населених пунктів».

За словами директора комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр» Лариси Римар, яка також взяла участь у семінарі, – «цей проект створює нові можливості для територіальних громад півночі нашого краю у залученні інвестицій для вирішення актуальних завдань».

В рамках даної програми ІНФОТУРЦЕНТР планує підготувати інвестиційний проект міжрайонного туристичного кластеру, що об’єднає північні райони Тернопільщини, та головним завданням якого стане координація зусиль місцевої влади та бізнесу у просуванні комплексного туристичного продукту.

Фільм “Бандерівці”: погляд із Чехії

Від бізнес ідеї – до власної справи