Менше 50 тернополян взяли участь у смолоскипному марші «Свободи» (відео, фото)

Поділитися

1 січня тернопільська міська організація всеукраїнського об’єднання “Свобода” провела для галочки смолоскипний марш на честь дня народження провідника української нації Степана Бандери. Чому для галочки? Тому, що лише окремі члени партії «Свобода» взяли участь у заході. Так звані ідейні. Жодного представника «бізнесова крила» від тягнибоківців не було.

У марші центральними вулицями міста пройшло навіть не пів сотні тернополян.
Особливо дивувало тернополян, навіщо молодики в націоналістичному обласному центрі прикривали лице шаликами, хусками або того й гірше – карнавальними масками у венеціанському стилі.
Дивувало й те, що у колоні не було помічено мера Сергія Надала і голову обласної ради Олексія Кайду. Обласну раду представляв лише керуючий справами Ігор Дулеба. У кінці колони ще крокував Олег Сиротюк.
Партійців-«свободівців» міста представляв нікому невідомий Роман Навроцький, якого у жовтні минулого року «підсунули» замість Михайла Головка.




Враження від ходи – неприємне. Тернополяни, фактично, не підтримують подібні заходи партії, яка контролює міську і обласну ради.
Невже наші краяни не патріоти і не підтримують лідера українських націоналістів? Напевно, причина в іншому. Можливо, люди не приходять на заходи, які проводить нібито націоналістична партія, тому, що розкрутку бренду фінансує регіонал Андрій Клюєв.
Днями автор цих рядків на власні очі бачив, як львів’яни та тернополяни поводяться однаково з партійною газетою Олега Тягнибока: рвуть і топчуть ногами, коли агітатори пхають в руки, щоб збути свою макулатуру.

Як святкували Новий рік в школі-гімназії у Копичинцях

Степан Бандера вшанований у Тернополі