Публікація в одній з газет Тернополя про бійку іноземних студентів спровокувала до несправедливих звинувачень тернополян у ксенофобії

Поділитися
Тернопіль – місто відкрите та привітне. У нашому місті ніколи не було міжетнічних конфліктів і расизму. Ми є центром міжнародного релігійного туризму, культурно-мистецьких та пісенних фестивалів, місцем проведення міжнародних змагань з водних видів спорту. Тому особливо прикро, що публікація у місцевій пресі викликала резонанс, який несправедливо кидає тінь ксенофобії на наших співвітчизників.

Понад десять років у нашому місті живуть і навчаються студенти з країн Азії та Африки. Щороку їх кількість збільшується і це є свідченням того, що вони почувають себе доволі комфортно. Тернопіль є містом відкритим до діалогу культур, оскільки є центром регіону з високими показниками трудової міграції. Багато наших співвітчизників живуть і працюють за кордоном.

У всьому світі, незалежно від етнічної приналежності та раси, у молодіжному та студентському середовищах трапляються випадки міжособистісних та міжгрупових конфліктів. І те, що у Тернополі, місті чотирьох великих університетів і понад тридцяти тисяч студентів, такі випадки трапляються зрідка, є свідченням високої культури населення. По кожному з подібних фактів мають реагувати і реагують правоохоронні органи. Принагідно звертаємо їх увагу на необхідність більш ґрунтовної профілактичної роботи з недопущення подібного у майбутньому.

Звертаємо особливу увагу журналістів і видавців преси на те, що дотримання стандартів журналістської етики – це гостра вимога сучасного інформаційного світу, у якому професія журналіста набуває особливої суспільної значимості, а кожна дія стає резонатором та викликає миттєву реакцію всього світу, повідомили “Про все” у відділі зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради

З першого разу голову Чортківської районної ради не обрали

Що цікавого можна подивитись в тернопільській “Перемозі”?