Ревізори Тернопільщини під час перевірки Заліщицького обласного багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру виявили порушень на 202,7 тис. грн.

Поділитися

  Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності Заліщицького обласного багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру за період з 01.05.2008 по 01.12.2011 встановили фінансові порушення на суму понад 202,7 тис. грн.

Зокрема, видатки з оплати комунальних послуг (природний газ), спожиті та оплачені орендарем (Заліщицькою гімназією) за період з січня по травень 2011 року, всупереч існуючим вимогам були проведені Центром за рахунок коштів загального фонду кошторису на суму 128,9 тис. грн.

Ще одне суттєве порушення, яке було виявлене ревізією, полягає в тому, що при обчисленні середньої заробітної плати окремим працівникам Центру для оплати щорічної відпустки враховувались одноразова матеріальна допомога на оздоровлення та премії, які виплачувались до професійних свят. Таким чином відпускникам були зайво нараховані 37,9 тис. грн і, відповідно, державним цільовим фондам зайво перераховані 13,8 тис. грн.

Перевіркою виявлено ряд інших порушень, серед яких завищення стажу педагогічної роботи і, як наслідок, зайво нараховані надбавки за вислугу років, невиплата компенсацій звільненим працівникам за невикористану відпустку, виплата індексації працівникам, які працюють за сумісництвом тощо.

За результатами ревізії складено два протоколи про адміністративне правопорушення: про порушення законодавства з фінансових питань за ст. 164-2 і про порушення бюджетного законодавства за ст. 164-12 КУпАП. До навчально-реабілітаційного центру застосовано фінансову санкцію – зупинення операцій з бюджетними коштами. Директору закладу направлено обов’язкові вимоги щодо повного усунення виявлених порушень.

Про результати ревізії надана інформація в прокуратуру області та управління освіти і науки облдержадміністрації.

  Прес-служба Держфінінспекції в Тернопільській області

Дотримання прав людини: чи є право на помилку? Роздуми з Тернополя

Лідер “Нашої України” у Тернополі Петро Мандзій залежить від Януковича: президент призначив Мандзія Олексія Петровича суддею Тернопільського окружного адміністративного суду