Різдвяні читання в економічному університеті

Поділитися
Свято Різдва для християн асоціюється із народженням Ісуса і завжди супроводжується звичаями та пісенно-обрядовими діями.
В традиційній Поезії свято оспіване якнайширше. Професійні письменники також звертаються до свята Різдва. До речі, колись на різдвяну, та й взагалі на духовну тематику писали вірші викладачі і студенти лише духовних академій, таких як Острозька чи Києво-Могилянська. Тепер же тема Різдва оспівується кожною душею, котра відкривається   Словом на народження Месії – Ісуса Христа.
На Різдвяних читаннях, що відбулися на факультеті банківського бізнесу ТНЕУ при сприянні редакції газети « Університетська думка» , були оприлюднені вірші поетів-класиків і сучасників. З вуст майбутніх банкірів Володимира Антківа, Тетяни Боровської, Наталії-Марії Матвійців, Марії Городиської, Юлії Данелюк, Христини Кордівської звучало поетичне Слово Богдана Лепкого, Володимира Вихруща, Бориса Демківа, Ярослава Бензи, Олеся Лупія, Марії Баліцької… Шануючи українські традиції, студенти ФББ були зодягнені у вишиванки, які не лише личать   кожному, а й слугують відвічним оберегом.
Учасникам Різдвяних читань « Намалювала зорі» другокурсниця Ірина Колесник, а відтак усі присутні подарували деканові факультету банківського бізнесу ТНЕУ, к.е.н., доценту Василю Ткачуку різдвяну колядку, у якій просили в Бога Предвічного літ щасливих для господаря дому і щастя-долі для університету та рідної України.
Побувала на Різдвяних читаннях і творча група телеканалу TV-4. Студенти ФББ сміливо відповідали на запитання телеведучої Олени Шуль, а четвертокурсниця Ірина Руда прочитала вірші, які продиктувало її серце. Різдвяні читання охопили тему самого Різдва Христового, Нового року, Водохреща й усього, що пов’ язане із цією прекрасною   порою року. Господь щедро поблагословив наш задум білим снігом, додаючи нашим душам святкового настрою, урочистості зібрання. Активісти Різдвяних читань отримали в дарунок книги Марії Баліцької « Містична Троянда» з автографом авторки.
До Тернополя пластуни уже привезли Вифлеємський вогонь, і віриться, що тепло священного Вогню допоможе нам наш чудовий зачин перетворити на традиційні Різдвяні читання.

В педуніверситеті вийшов новий часопис

Депутат міської ради «перечепився» через магазин «Янтар» і сам собі наніс тяжкі тілесні ушкодження?