У 2011 роцістворено 240 гектарів нових лісів на Тернопільщині. До 2015 року – будуть «дубові джунглі»

Поділитися

Основним напрямком роботи щодо розвитку лісового господарства було є і залишається нарощування лісосировинного і природоохоронного потенціалу державного лісового фонду шляхом створення нових високопродуктивних насаджень в лісовому фонді, а також захисних лісових насаджень на землях інших користувачів, аби довести лісистість нашої області до оптимальної.

З метою підвищення продуктивності майбутніх лісів і поліпшення їх стану, Тернопільським обласним управлінням лісового та мисливського господарства розроблено програму «Діброва», яка передбачає до 2015 року поступове збільшення площі лісових насаджень дуба звичайного замість малоцінних лісонасаджень.

Так, 2011 року створено лісових культур на площі 528 гектарів, із них лісові культури дуба звичайного становлять 399 га або 76 відсотків, у тому числі шляхом посіву створено 89 гектари або 22%.

Державний лісовий фонд на Тернопіллі поповнився 240 гектарами. Захисні лісопосадки створювалися в основному головною породою сосни звичайної (74% площ).

Під природне поновлення залишено 66,6 га, з яких бука лісового на площі 29,8 га, дуба звичайного – 19,6, ясена звичайного – 5 та явора – гектари.

Доповнення лісових культур здійснено на площі 841 гектар, доповнення захисних лісопосадок – 450 гектарів, що становить відповідно 130% (645 га) і 115% (390 га) до плану.

Щорічні обсяги заготівлі лісового насіння становлять 30 тонн, з них дуба звичайного 16-19 тонн.

Обсяги вирощування садивного матеріалу держпідприємствами Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства становлять 11 мільйонів штук щорічно.

На виконання галузевої програми розвитку насіннєвої справи на 2010-2015 роки Тернопільським ОУЛМГ розроблено «Програму розвитку лісонасіннєвої справи в підприємствах Тернопільського ОУЛМГ», згідно з якою заплановано створення клонових насінних плантацій на площі 21 гектар, родинних плантацій на площі 50 гектарів, виділення додаткових постійних лісонасіннєвих ділянок на площі 25 гектарів та додаткових відбір плюсових дерев – 95 штук, повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільського обласного  управління лісового та мисливського господарства

Тернопільських безробітних “ощасливлять” 544 гривнями

Порушено кримінальну справу стосовно службовців тернопільського вузу