У Збаражі, як і в Тернополі, убогість фантазії спромоглась на середньовічну факельну ходу інквізиції

Поділитися

1 січня Збаразька районна організація ВО  “Свобода” провела смолоскипний марш на честь 103-ї річниці дня народження Провідника української нації Степана Бандери. Учасники заходу зі смолоскипами пройшли центральними вулицями міста Збаража. Участь у символічній ході взяли збаражани, депутати різних рівнів від ВО “Свобода”.

Звертаючись до присутніх, заступник голови обласної організації ВО “Свобода” в Тернопільській області Михайло Головко наголосив: “Степан Бандера  – приклад для наслідування, приклад незламної віри  і боротьби в ім’я української нації. Ворог думав, що вбивши Провідника – боротьба народу проти диктаторського режиму припиниться. Але, вбивши Бандеру, вони тільки увіковічнили його ім’я в історії визвольного руху. Тепер новітні вороги, забравши звання Героя України думали, що він перестане бути Героєм, але Героїв обирає народ і їх не можна назначати чи знімати рішення кишенькових суддів. Окупаційна влада боїться власного народу і власних героїв. Ми маємо чітко розуміти, що боротьба, яку очолював Бандера триває і сьогодні.”

Депутат Тернопільської обласної ради Михайло Тимошик наголосив: “Степан Бандера помер за Україну, але не за таку Україну, яку ми маємо зараз. Не за те вмирали тисячі українців, щоб ми жили в окупованій країні. Не тому вони піднімалися на боротьбу, щоб ми тікали за кордон, продавалися окупанту за шмат ковбаси. Не для того помирали в криївках, щоб зараз українці жебрали, в той час як влада сидить з королівських кабінетах, розїжджає на дорогущих машинах і час від часу дає подачки для власного народу. Поки ми живі — живі будуть і наші герої, які творили і боролися за наше майбутнє!”, повідомляє “Народне слово”

Сьогодні у Тернополі освятять різдвяну шопку

10 січня відбудеться дев’ята сесія Збаразької районної ради