Від Магдебурга до Тернополя

Поділитися

З 16 січня по 15 лютого 2012 р. громадська організація “Молодіжна альтернатива” проводить конкурс “Від Магдебурга до твого міста: очима тих, хто небайдужий”. Конкурс підтримує Європейська програма Міжнародного фонду “Відродження”.

Конкурс має на меті покращити обізнаність молоді про становлення місцевого самоврядування та відповідність цих процесів загальноєвропейським тенденціям, дати можливість презентувати регіони України на національному та міжнародному рівні.

Під час конкурсу молодь отримає можливість презентувати свій регіон / місто / населений пункт крізь призму розвитку в ньому інститутів місцевого самоврядування, становлення європейських правових систем і європейських моделей розвитку.

“Цим проектом ми хочемо привернути увагу молоді до місцини, де вона живе, до країни в цілому й довести, що ми, українці, європейська нація, що у нас на рівні генетичної пам’яті зберігаються європейські традиції самоврядування, принесені в Україну магдебурзьким правом”, – сказала голова ГО “Молодіжна Альтернатива” Людмила Кудіна.

Грошова винагорода: І місце – 1500 грн., ІІ місце – 1000 грн., ІІІ місце – 2 премії по 500 грн. Найкращі есе та презентації буде розміщено на Інтернет-сервісах “YouTube” і “Facebook”, а також у друкованому виданні.

Деталі та технічні вимоги до конкурсних робіт можна дізнатися на сайті ya.org.ua.

Календар книжкових та літературних подій України – 2012. Чим порадує Тернопіль?

Сьогодні чиновник з міської ради Андрій Колісник отримає документи для старту ФК “Тернопіль” в другій лізі