За рік енергетиків Тернопільщини обікрали на суму понад 100 тисяч гривень

Поділитися

Найбільше від крадіїв постраждали Бережанський та Козівський райони, де зловмисники завдали шкоди енергетикам на загальну суму майже 50 тисяч гривень

 

Проблема крадіжки енергообладнання завжди була актуальною для  енергетиків. А в минулому році – сума нанесеного збитку збільшилася, адже протягом 2011 року на Тернопільщині сталося 15 крадіжок енергообладнання, що завдало енергетикам області загального збитку на суму 106,40 тисяч гривень. Для порівняння протягом 2010 року енергетиків Тернопільщини обікрали на загальну суму  97 тисяч гривень.

В загальному в тернопільських енергетиків у 2011 році викрали 17,08 кілометрів алюмінієвих проводів, 28 кілограм шин алюмінієвих, 6 метрів кабеля 10 кВ, 4 штуки камер КСО, 2 штуки дверних полотен, 2 опори, один кущоріз та один трансформатор.

“Найціннішою є втрата  камер КСО, алюмінієвого проводу та трансформатора, – розповідає заступник головного інженера з розподільчих мереж ВАТ “Тернопільобленерго” Роман Дорош. – Викрадений алюмінієвий провід, разом із відновлювальними роботами, обійшовся енергетикам в суму понад 60 тисяч гривень, викрадені камери КСО, разом із відновлювальними роботами – у понад 20 тисяч гривень, а встановлення нового трансформатора – майже у 15 тисяч гривень”.

Найбільше від рук крадіїв постраждали Бережанський, Козівський,  Кременецький та Лановецький райони Тернопільщини. В Бережанському районі безслідно зникло 4 камери КСО, 28 кілограм алюмінієвих шин, 6 метрів кабеля 10 кВ та 2 штуки дверних полотен. В Козівському районі злодії поцупили 3,99 кілометрів алюмінієвого проводу та трансформатор. В кременецьких ремівців, протягом 2011 року, зникло 3,7 кілометрів алюмінієвого проводу, а в лановецьких – 3,17 кілометрів алюмінієвого проводу та 2 штуки опор.

Цьогоріч злодії винесли з собою не лише кольорові метали, а й поцупили кущоріз в Заліщицьких енергетиків, купівля нового обійшлася енергопідприємству в суму майже 7 тисяч гривень.

Всі матеріали по крадіжках перебувають на розслідуванні в РВ УМВСУ.

Щороку енергетики наголошують на тому, що електроенергія окрім користі може стати причиною нещасного випадку, проте зловмисників такі попередження не лякають. Вони заради кількох сотень гривень наражають на небезпеку своє життя, яке безцінне.

Відділ по роботі з громадськістю ВАТ Тернопільобленерго

Винним в аварії джипа Хоптяна на Хмельниччині «призначать» … керівника тернопільського ДАІ?

Як злодію завадили збагатитися на шість тисяч гривень