За шістсот ялинок лісничий з Тернопільщини вимагав 15 000 гривень хабара

Поділитися

План збагачення, складений одним з керівників лісового господарства напередодні різдвяних свят, мав би принести останньому п’ятнадцять тисяч гривень. Чоловік навіть встиг покласти до кишені бажану суму, та у справу втрутилися оперативники управління боротьби з організованою злочинністю.

    Торги ялинками у службовому кабінеті влаштував лісничий одного з господарств області. До чоловіка звернувся приватний підприємець, аби взяти на реалізацію сімсот новорічних красунь. Господарник погодився, але з однією умовою: офіційно бізнесмен оплатить в касу вартість ста ялинок, за решту – шістсот – передасть кошти йому особисто. Для гарантії оборудки лісничий взяв тисячу гривень завдатку і домовилися про зустріч через три дні.
Поки підприємець збирав кошти, аби розплатитися з ласим керівником, останній дав чітке розпорядження підлеглим рубати ялинки. Розуміючи, що незаконною вирубкою дерев завдає шкоди не тільки лісовому господарству, а й державній казні, адже згодом співробітники екологічної інспекції оцінять завдані збитки у сто тисяч гривень, лісничий знехтував усіма службовими зобов’язаннями заради легких грошей.
Хабар зловмисник отримав у лісі. Особисто приїхав, аби переконатися, що новорічний товар повантажено і претензій у підприємця жодних немає. Та користі легкі гроші так і не принесли, бо вже за деякий час у службовому кабінеті під час виписки документів, які б забезпечили безперешкодне вивезення ялинок з території лісництва, господарника затримали співробітники обласного управління боротьби з організованою злочинністю.
Як повідомив начальник відділу боротьби з корупцією УБОЗ в Тернопільській області Олег Пальчик, правоохоронці інкримінують підозрюваному частину другу статті 368 Кримінального кодексу України – отримання хабара у великому розмірі. Розслідування проводить прокуратура Кременецького району, а оперативники перевіряють, чи не причетний лісничий до інших службових злочинів.

Як злодію завадили збагатитися на шість тисяч гривень

Як на різдвяних святах “розважались” тернополяни. З кримінальним ухилом