Земля у Тернополі: порушення і покарання

Поділитися

Включення земель сільськогосподарського призначення в повноцінний ринковий обіг вимагає, передусім, наведення ладу в їх використанні.
У рамках боротьби з корупцією і наведення ладу в земельній сфері головним спеціалістом з контролю за використанням та охороною земель Управління Держкомзему у місті Тернополі проведені перевірки дотримання вимог чинного земельного законодавства при використанні земель у місті Тернополі.

Впродовж 2011 року проведено 74 перевірки дотримання вимог земельного законодавства, виявлено 43 порушення на площі 2,2372 га,  видано 35 приписів щодо усунення виявлених порушень, з них 17 повторно. Складено 23 протоколи та винесено 23 постанови на суму 4607 грн.  Добровільно сплачено 18 штрафів на суму 3757 грн. Нараховано шкоди на суму 3507 грн. З них добровільно сплачено 2546 грн. За матеріалами 3-х перевірок направлено 2 справи клопотання до прокуратури міста Тернополя щодо вжиття заходів прокурорського реагування щодо самовільного зайняття земельних ділянок та 7 справ інформування щодо невиконання вимог приписів.

Зокрема виявлено 11 фактів самовільного зайняття земельних ділянок на площі 1,2665 га. Видано 11 приписів. Складено 9 протоколів та винесено 9 постанов на суму 1547 грн. Стягнено 7 штрафів на суму 1377 грн. Заподіяно шкоди на суму 2185 грн. Сплачено 1224 грн.

2 зняття ґрунтового покриву земельних ділянок без спеціального дозволу на площі 0,0715 га. Складено 2 протоколи та винесено 2 постанови на суму 680грн. Вся сума сплачена. Шкода внаслідок зняття ґрунтового покриву становить 1322 грн. Вся сума сплачена добровільно.

Виявлено 13 випадків на площі 0,8998 га використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів. Видано 13 приписів на усунення виявлених порушень.

За невиконання вимог припису складено 32 акти перевірок на площі 0,5179 га. Видано 17 приписів на усунення порушень. Складено 12 протоколів та винесено 12 постанов про накладення адміністративного стягнення на суму 2040 грн. З них сплачено 9 штрафів на суму 1700 грн.
Крім цього, за звітний період управлінням розглянуто 101 різного роду звернення щодо дотримання вимог земельного законодавства та проведення перевірок, з них:
48 листів поступило з Головного управління Держкомзему у Тернопільській області, які було своєчасно розглянуто та підготовлено відповідні пропозиції;
26 доручення прокуратури міста, військової прокуратури та природоохоронної прокуратури щодо проведення перевірки дотримання вимог земельного законодавства суб’єктами господарювання та законності користування земельними ділянками фізичними та юридичними особами, по результатах яких підготовлено відповіді, здійснено перевірки;
9 звернень з Управління  Міністерства Внутрішніх Справ України, за результатами яких  проведено 3 перевірки, по інших підготовлено відповіді;
18 звернень громадян. Всім громадянам   направлено відповідь.
З метою забезпечення реалізації державної політики у сфері регулювання земельних відносин, охорони та раціонального використання земель направлено в Тернопільську міську раду 26 клопотань для приведення у відповідність із законодавством прийнятих рішень.

Тернопільською міською радою взято до уваги та приведено у відповідність до вимог чинного законодавства 18 прийнятих рішень

 

Головний спеціаліст з контролю за використанням та охороною земель у місті Тернополі О.В. Стецько

Мешканців села на Тернопільщині об’єднає ягідний кооператив

969 безробітних з Тернополя освоїли 56 професій. Для звіту центру зайнятості?