106 шкіл Тернопільщини працюють в Єдиному освітньому середовищі «Щоденник.ua»

Поділитися

Відмінною рисою сучасної освіти є новий підхід до процесу навчання. Об’єм інформації постійно збільшується, і зараз учень повинен не лише знати матеріал, а і вміло користуватися ним, відчувати себе впевнено як у реальному житті, так і у віртуальному. Але, для того щоб сформувати у дітей необхідні для сучасного життя навички роботи з компютерними технологіями, вчитель повинен також володіти ними на високому рівні.

Такої спільної думки дійшли педагоги Тернопільської області, що 2 лютого 2012 року зустрілися на обласному тренінгу з питань впровадження в освітній процес новітніх ІКТ-технологій. Захід будо проведено регіональним координатором Всеукраїнської освітньої мережі «Щоденник.ua» Іриною Гільовою на базі Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти.

Станом на 1 січня 2012 року вже 106 навчальних закладів Тернопільщини навчаються в Єдиному освітньому просторі «Щоденник.ua». Вже є великий досвід у впровадженні та використанні функціоналу шкільної Інтернет-платформи, але можливості, які надаються школам, зареєстрованим у освітній мережі, ще не до кінця вивчені та опрацьовані. Метою семінару, який було проведено в Тернопільському ОІППО, було поглиблення знань та удосконалення навичок педагогів по роботі з освітніми ІКТ-технологіями.

«Щоденник.ua» – це проект, робота якого схвалена МОН та Інститутом Інноваційних технологій і змісту освіти, навчальна платформа визнана, як в нашій країні (Національна виставка-презентація «Інноватика в сучасній освіті»), так і за кордоном (конкурс «World Summit Award» при підтримці ООН).

Школи Тернопільщини, які вже зараз працюють в Єдиному освітньому просторі, мають змогу безкоштовно користуватися найновішими технологіями, які допомагають навчальним закладам налаштувати постійний та непереривний зв’язок між усіма освітянами, перейти на електронний документообіг та повністю комп’ютеризувати навчальний процес. Досвід 7000 шкіл України, які вже підключені до проекту «Щоденник.ua» доводить, що навчатися за допомогою освітнього Інтернет-середовища, метою якого є об’єднання усіх освітян в єдину спільноту, значно полегшує роботу українських навчальних закладів та підвищує рівень знань школярів. Не кажучи вже про комп’ютерну грамотність педагогів.

Ми раді, що вчителі Тернопільської області йдуть на контакт і ми спільними зусиллями модернізуємо українську освіту.

У Тернополі, Києві, Луцьку, Рівному, Львові, Черкасах, Сумах й інших містах України відбулися громадські слухання щодо приватизації Почаївської Лаври

Погода на Тернопільщині: що очікувати?