28 лютого на Тернопільщині – аукціон із продажу необробленої деревини

Поділитися


На  підсумковій нараді, яка відбулася в Тернопільському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, розглядали, окрім підсумків планової ревізійної перевірки, питання щодо реалізації продукції, адже до аукціону з продажу необробленої деревини . Як сказав заступник начальника ТОУЛМГ Олег Яремко за кілька років змінився механізм реалізації продукції на державних підприємствах лісового господарства.
За словами Олега Павловича, це питання має стояти суворо на контролі директора, головного інженера або інженера, на якого покладено всі організаційні питання. А ще пан Олег нагадав, що згідно з наказом Державного комітету лісового господарства №42 від 19.02.2007 року більшість лісопродукції реалізується через аукціони.
Роз’яснення стосовно того чому саме через аукціони відбувається реалізація продукції і яка в цьому перевага, ми і вияснили у заступника начальника Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Олега Яремка.
«Виставляючи продукцію на аукціоні ми даємо ціни по лотах. Біржа, в свою чергу, скидає ці ціни і всі лоти розміщає на своєму сайті. Будь-хто може відкрити сайт біржі і ознайомитися з цінами на лісову продукцію, яка виставлена в лотах, починаючи від Криму, Луганська, Закарпаття, Львова і т.д. Одним словом, будь-хто може ознайомитися з ціновою політикою, адже ціни відкриті і їх ніхто не приховує.
Коли походить аукціон, операція закінчується, опісля чого формуються середні ціни. Згодом укладаються договори з покупцями-переможцями аукціону. Додатково до договору може включатися додаток стосовно відвантаження і проплати. Коли є виграна лісопродукція, в лісгоспі виписується наряд саме на той лот, який було виграно на аукціоні. У наряді вказується градація, ціна кубометра деревини і вартість усього лота.
Проте, інколи назріває ситуація, коли покупець будь-якою ціною виграє лот на один вид продукції, розраховуючи на те, що на місці домовиться про інший, потрібний йому: іншого сорту, іншої кубатури і т. ін. Тому, аби не допускати такої ситуації в лісгоспах, ми наголошуємо, що всі операції з виграними лотами мають суворо контролюватися з боку директора лісгоспу або особи (головного інженера), на яку покладено відповідальність за це», повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільського обласного
управління лісового та мисливського господарства

У Скалаті відновлять замок

У Підгайцях за 24 мільйони зведуть гімназію на 700 учнів