А ви читали маразматичний звіт голови Тернопільської обласної ради?

Поділитися

Звіт голови Тернопільської обласної ради Олексія Кайди

Для порівняння – почитайте, що обіцяли зробити і над чим нібито працюють

ЗАГАЛЬНІ ДАНІ

Протягом 2011 року відбулося 3 сесії Тернопільської обласної  ради – 39-та (1 засідання), 40-ва (10 засідань, одне не відбулося), 41-ша сесія (2 засідання). Загалом 13 засідань. Депутати прийняли 187 рішень, з яких 20 стосувалися питань бюджету.

СИТУАЦІЯ ІЗ ВВЕДЕННЯМ НОВИХ ДЕПУТАТІВ

 Важливим фактором, який не дозволяв обласній раді працювати повноцінно та висловлювати настрої виборців, стала бездіяльність Тернопільської обласної виборчої комісії. Протягом року цей орган так і не зумів ввести до складу обласної ради нових депутатів від різних політичних сил, які мали за законом зайняти місця тих, хто був обраний на виборах до інших місцевих рад у 2010 році.

В травні 2011 року кандидати у депутати від ВО «Свобода» звернулися до Тернопільського окружного адмінсуду з позовними заявами про визнання протиправною бездіяльності обласної виборчої комісії. Тернопільський окружний адміністративний суд прийняв постанови, згідно з якими визнано протиправною бездіяльність Тернопільської обласної виборчої комісії та зобов’язано її розглянути питання щодо заміщення депутатів Тернопільської обласної ради, обраних до місцевих рад Тернопільської області за результатами виборів 31 жовтня 2010 року, наступними за черговістю кандидатами у депутати у виборчих списках місцевих організацій партій. На жаль, відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Тернопільській області не може виконати рішення суду.

Тернопільська обласна рада також неодноразово зверталася до голови обласної виборчої комісії Сергія Іщенка щодо прийняття рішення про заміщення депутатів облради замість тих, повноваження яких достроково припинені, та до ЦВК про дострокове припинення повноважень складу Тернопільської обласної виборчої комісії та визнання обраними нових депутатів Тернопільської обласної ради. Однак і ЦВК позитивних рішень щодо цієї ситуації не прийняла.

У листопаді кандидати у депутати від ВО «Свобода» та Тернопільська обласна організація ВО «Свобода»  звернулися до Київського апеляційного адмінсуду з адміністративними позовами про визнання протиправною бездіяльності Центральної виборчої комісії. Вони просили суд зобов’язати ЦВК розглянути та прийняти рішення про дострокове припинення повноважень складу Тернопільської обласної виборчої комісії у зв’язку із систематичними та грубими порушеннями комісією законодавства України. Однак, суд відмовив у позові, відтак подана апеляційна скарга до Вищого адміністративного суду України.

Голова Тернопільської обласної виборчої комісії й надалі не з’являється на пленарні засідання обласної ради. На сьогодні до обласної ради не введено 13 депутатів від ВО «Свобода», 3 –  від партії «Єдиний центр». Наразі обласну раду представляє 92 депутати зі 108.

БЮДЖЕТ РОЗВИТКУ

Протягом 2011 року на капітальне будівництво обласною радою спрямовано понад 3,6 млн. грн власних коштів. (Додаток №3)

Окрім цього, Тернопільська обласна рада затвердила перелік об’єктів, будівництво яких здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету на пріоритети розвитку регіонів у розмірі 25,2 млн. грн. (Додаток №4) 

Також розпорядженням Кабінету Міністрів передбачено 30,3 млн. грн субвенцій на соціально-економічний розвиток. (Додаток №5)

За рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища (1 млн. 188,6 тис. грн) та коштів міського  бюджету міста Тернополя (500,0 тис. грн)  завершено будівництво довгобуду – КНС Тернопільського обласного протитуберкульозного диспансеру в смт. Велика Березовиця Тернопільського району.

ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ

 У  2011 році обласна рада прийняла 24 програми, що мали сприяти вирішенню важливих питань тернопільської спільноти. Загальна сума видатків на фінансування державних та регіональних програм за рахунок коштів обласного бюджету склала  понад 23 млн. грн.

1 млн. 653 тис. грн виділено у цьому році на Програму розвитку видавничої справи та інформаційного простору у Тернопільській області. 4.4 млн. грн – на Програму забезпечення функціонування Тернопільської  обласної комунальної експериментальної комплексної школи мистецтв. 1 млн. 400 тис. грн – на Програму «Ветеран». На програми в галузі охорони здоров’я виділено майже 11 млн. грн (програми «Цукровий діабет», боротьби з онкологічними захворюваннями, запобігання захворювань серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань).

На оздоровлення  та відпочинок дітей витрачено майже 1,5 млн. грн. На програму розвитку аеропорту Тернополя виділено 490 тис. із передбачених 2 млн. грн.

СОЦІАЛЬНА СФЕРА

Тернопільська обласна рада прийняла нову редакцію обласної програми «Ветеран», згідно з якою 1 млн. 200 тис. грн. виділено для доплати ветеранам ОУН-УПА.  З обласного бюджету перераховано 100 тис. грн лікарні відновленого лікування  «Говерла» (м. Моршин), де протягом року оздоровилося 35 ветеранів ОУН-УПА. 200 тисяч гривень було виділено із обласного бюджету на ремонт приміщень Бережанського психоневрологічного будинку-інтернату, розташованого у с. Краснопуща.

Тернопільська обласна рада прийняла дві соціальні програми, кошти на реалізацію яких так і не виділила обласна адміністрація.

«Обласну комплексну програму соціальної підтримки малозахищених верств населення «Турбота» на 2011-2015 роки» (у 2011 році передбачено 131 тис. грн, не отримано нічого).

– «Обласну програму соціальної реабілітації дітей-інвалідів області на 2011-2015 роки» (у 2011 році передбачено 133 тис. грн, не отримано нічого).

Також Тернопільська обласна рада прийняла рішення «Про надання на території Тернопільської області статусу осіб, потерпілих від політичних репресій».

Завдяки співпраці із Тернопільською міською радою продовжено термін безоплатного користування до 2036 року комунальному закладу Тернопільської обласної ради «Тернопільський перинатальний центр «Мати і дитина». Це дозволило закладу взяти участь у Національному проекті «Нове життя», що дасть можливість залучити кошти для цього центру.

 ДОРОГИ

 З обласного бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт автомобільних доріг, що належать до комунальної  власності,  виділено 11 мільйонів 287 тисяч гривень  (додаток №1).

На будівництво, реконструкцію  та ремонт доріг  комунальної  власності,  які  планувалися до  фінансування   у    2011    році    за рахунок субвенції  з  державного  бюджету  місцевим    бюджетам, використано  32 мільйони 400 тисяч гривень  (додаток №2).   21  грудня  2011 року  розпорядженням Кабінету Міністрів України здійснено перерозподіл субвенції з   державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. Новий обсяг  субвенції для Тернопільської області  24 400,0  тис. грн  (- 8 000,0 тис. грн).

ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН 

До Тернопільської обласної ради станом надійшло 645 звернень громадян. На особистому прийомі громадян керівництвом обласної ради розглянуто 198 звернень, безпосередньо головою обласної ради – 160.

З проханням про надання грошової допомоги безпосередньо до голови обласної ради звернулося 236 громадян.

Протягом року депутатами та головою Тернопільської обласної ради надано разову грошову допомогу у розмірі 1 млн. 75 тис. грн. Депутати надали грошову допомогу 539 мешканцям області на суму 963 тис. грн, голова обласної ради допоміг 139 мешканцям на суму 112,5 тис. грн. 90% коштів надавалися на лікування.

МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ

 Протягом 2011 року  Тернопільська обласна рада продовжувала налагоджувати міжнародну співпрацю.

– 3 лютого в рамках візиту Надзвичайного та Повноважного Посла Грузії в Україні Григола Катамадзе підписано Меморандум про співпрацю між Тернопільською обласною радою та Посольством Грузії в Україні. Підготовлено проект угоди про співпрацю між Тернопільською областю та Аджарією. Проект угоди перебуває на розгляді у грузинської сторони.

– 6 липня в рамках візиту заступника голови Скупщини Автономного краю Воєводина Республіки Сербія підписано Меморандум про співпрацю між Тернопільською, Львівською, Івано-Франківською обласними радами та Скупщиною Автономного Краю Воєводина Республіки Сербія.

Для налагодження співпраці та добросусідських відносин у 2011 році відбулись зустрічі із:

– Ярославою Хортяні – головою Європейського конгресу українців, заступником голови Світового конгресу українців;

– Вольфом Дітріхом Хаймом – Надзвичайним та Повноважним Послом Австрії в Україні;

– Леонідом Ткачуком – головою спілки українців Придністров’я;

– Олів’є Адамом – постійним представником програм ООН в Україні;

– Робертом Зарицьким – членом правління Ґурношльонської агенції розвитку підприємництва.

ЗАЛУЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНИХ КОШТІВ

Обласна рада співпрацює з фондами та громадськими організаціями, які реалізують суспільно важливі проекти та програми.

У 2011 року завершилась перша фаза проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», що фінансується ООН та ЄС. За час першої фази здано в експлуатацію 63 об’єкти інфраструктури. Тернопільська обласна рада підписала угоду про участь у Другій фазі проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», реалізація котрої розпочнеться в 2012 році. ПРООН планує виділити на реалізацію проектів кошти 36 громадам по 10 тисяч доларів кожній на реконструкцію інфраструктури.

У 2011 році Тернопільською обласною радою реалізовується проект «Туристично-рекреаційний кластер «Дністровський каньйон», що фінансується Державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню.

У 2011 році на конкурс проектів Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню Тернопільською обласною радою подано проект «Туристичні дороги Тернопілля». Також в цьому конкурсі обласна рада виступила партнером семи проектів, поданих іншими органами місцевого самоврядування області.

Крім цього обласна рада є партнером в ряді проектів громадських організацій, що фінансуються міжнародним фондом «Відродження».

Спільно з Волинською обласною радою подано проект «Віртуальний регіон Польща-Білорусь-Україна» на конкурс проектів Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

Тернопільська обласна рада співпрацює із Міжнародним благодійним фондом «Дар життя». За сприяння обласної ради «Медична клініка на колесах» від цього фонду відвідала 16 населених пунктів області, де було обстежено понад 5 тисяч мешканців, більшість серед яких – діти.

ДЕПУТАТСЬКА ДИЦИПЛІНА

Склад Тернопільської обласної ради – 92 депутати. ВО «Свобода» – 37, «Єдиний центр» – 17, Партія регіонів – 14, УНП – 11, «Наша Україна» – 7, Блок Литвина – 5, позафракційний – 1.

Не взяв участь у жодному засіданні Юрій Чижмарь (ЄЦ).

Дані про відвідування пленарних засідань депутатами обласної ради – У Додатку №6. 

Додаток №1

Додаток №2

додаток№3

Додаток №4

Додаток №5

Додаток №6

Звернення, прийняті обласною радою

Звернення, не прийняті обласною радою

Фірташ закатав у бетон… (відео)

Влада Януковича дуже активно працює над тим, щоб зруйнувати координацію опозиційних сил