Влада Януковича дуже активно працює над тим, щоб зруйнувати координацію опозиційних сил

Поділитися

Саме так прокоментували «Про все» заяву Валентина Наливайченка про створення єдиної опозиційної партії у прес-службі Тернопільської обласної організації ВО «Свобода».

Найбільшу загрозу збереженню єдності опозиції становить небажання окремих політиків діяти узгоджено з іншими опозиційними політичними силами. Деякі представники тих чи інших партій, без погодження та відповідного рішення Всеукраїнського Комітету опору диктатурі (КОД), називають себе кандидатами по певних мажоритарних округах і тим самим вносять розкол у лави опозиції, що абсолютно на руку Банковій. Тож дивно чути подібні заяви про створення єдиної опозиційної партії від тих, чиї слова не відповідають діям і хто йде всупереч рішення КОДу.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» готове до співпраці з усіма проукраїнськими «антиянуковичівськими» політичними силами, які не сповідують політику Кремля. Щодо об’єднання в одну політичну силу, то «Свобода» бачить таке об’єднання лише з тими політичними структурами, які мають спільну з нами ідеологічну основу і здійснили процедуру внутрішньої люстрації, тобто усунули зі своїх рядів колишніх комуністів, кагебістів, кучмістів та корупціонерів. Об’єднання на інших засадах – популістське і безперспективне.

Не можна об’єднати в одну партію політичні сили з різними програмами та ідеологічними напрямками, наприклад, націоналістичну «Свободу», соціал-демократичну «Батьківщину» та ліберальний «Фронт змін». Ще Дмитро Донцов казав: «Якщо варити борщ в одному горщику з картоплею, капустою, мертвим котом і гнилою підошвою, то вийде нестравна їжа».
Тому опозиція має йти на парламентські вибори трьома колонами. Це дозволить відобразити ідеологічний спектр сьогоднішньої опозиції та отримати якомога ширше – переможне – представництво в наступному парламенті. Мова йде про ті опозиційні політичні сили, які сьогодні мають найбільшу підтримку в суспільстві і реально можуть подолати 5% виборчий бар’єр – «Свобода», «Батьківщина» та «Фронт змін».
Крім того, опозиційні сили повинні виробити спільний план дій до і після парламентських виборів. Тому що без нього будь-яке об’єднання в очах українців буде виглядати пустопорожніми деклараціями. Єднати опозицію має боротьба з антинародним режимом Януковича, а не поділ місць у парламенті та зміна облич при владі.

А ви читали маразматичний звіт голови Тернопільської обласної ради?

Як розгортатиметься в Україні земельна реформа після набуття чинності закону “Про ринок земель?”. Версія з Тернополя