Батьки учнів 2-Б класу Тернопільської спеціалізованої школи І ступеня повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов не почуті директором, освітянами. Шукають правду у мера

Поділитися

Шановна редакціє інтернет-газети “Про все”!

Батьківський колектив 2-Б класу Тернопільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І ступеня повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов, що знаходиться на вул. Лесі Українки, 12а, звертається до вас з метою привернути увагу влади та громадськості міста до проблеми захисту законних інтересів неповнолітніх та забезпечення їх конституційного права на середню освіту.  
Так, під час зимових канікул в грудні 2011 року нам стало відомо про наміри дирекції початкової школи замінити класовода 2-Б класу Дричик Г.Я., в якої наші діти навчаються з вересня 2010 року, новим класоводом Федак Н.М. Під час нашої зустрічі з директором початкової школи Поліщук К.М. 30 грудня 2011 року з’ясувалося, що Дричик Г.Я. було прийнято на роботу на період відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку Федак Н.М. Директор також повідомила про те, що у зв’язку з призначенням 10 січня 2012 року класоводом нашого класу Федак Н.М., має наміри надати Дричик Г.Я. 15 годин викладання в початковій школі. В ході цієї зустрічі батьківський колектив звернувся з усним проханням до директора школи залишити діючого класовода. Однак, директор відмовила нам в цьому проханні, мотивуючи тим, що ця посада згідно закону належить Федак Н.М.
3 січня 2012 року батьківський колектив 2-Б класу представив директору початкової школи письмове звернення, в якому висловив побажання залишити класоводом нашого класу Дричик Г.Я. (додається). У відповідь на це 5 січня 2012 року директор скликала батьківські збори в 2-Б класі та представила письмову відповідь на наше звернення (додається). В ході обговорення, директор відмовилася від своїх слів про наявність 15 годин, про які вона нам сказала на зустрічі 30 грудня 2011 року, і заявила про наміри у зв’язку з виходом Федак Н.М. звільнити Дричик Г.Я. Ми також не отримали чіткої відповіді на питання про дату виходу на роботу Федак Н.М. Зазначимо, що обидві сторони погодилися протоколювати зустріч, що відбувалася 5 січня 2012 року. Проте, згодом адміністрація школи відмовилася підписати представлений секретарем проект протоколу (додається).
Зазначимо, що адміністрація школи заздалегідь не поінформувала батьків як про перебування Дричик Г.Я. на тимчасовому місці роботи, формуючи влітку 2010 року перші класи, так і про наміри замінити класовода 2-Б класу Дричик Г.Я. посеред навчального року. Більш того, влітку 2010 року директор заявляла батькам про те, що Дричик Г.Я. буде вчителем наших дітей усі чотири роки навчання в початковій школі.
Такі дії дирекції школи призвели до того, що більшість учнів 2-Б класу зазнали моральних переживань та страждань у зв’язку із зміною вчителя та відмовляються відвідувати школу.
Адміністрацією школи не враховано всіх обставин ситуації, думки учнів та вчителів, що призвело до того, що порушено нормальний навчальний процес. А це у свою чергу, не дає можливості дітям реалізувати своє право на освіту, що передбачено ст. 53 Конституції України. Крім того, ст. 28 Конвенції ООН про права дитини (ратифікована 27.02.91 р.) передбачено, що держави учасниці Конвенції (в тому числі Україна) вживають заходів для сприяння регулярному
відвіданню шкіл і зниженню кількості учнів, які залишили школу. Як бачимо, дирекцією школи створено всі умови для того, щоб учні 2-Б класу залишили школу, тим самим прямо порушуючи Конвенцію ООН (що згідно ЗУ «Про міжнародні договори України» є частиною національного законодавства, а отже, має силу закону України).
Хочемо також звернути увагу на те, що батьківський колектив 2-Б класу високо оцінює роботу класовода Дричик Г.Я. у період з вересня 2010 року по грудень 2011 року та вважає її такою, що відповідає вимогам щодо змісту, рівня і обсягу освітніх послуг. А отже, заявляємо про своє бажання і надалі взаємодіяти з класоводом 2-Б класу Дричик Г.Я. до закінчення нашими дітьми початкової школи, яка, на нашу думку, забезпечує провадження навчально-виховної роботи в нашому класі на високому рівні, а заміна класовода, на наше переконання, може призвести до психологічної травми дітей молодшого шкільного віку, що  неминуче негативно вплине на інтенсивність провадження навчального процесу, а відповідно і рівень засвоєння навчального матеріалу  і, як наслідок, успішність учнів нашого класу.
Принагідно зазначаємо, що батьківський колектив, розуміючи складний період та проблеми з недофінансуванням міським бюджетом необхідних для повноцінного забезпечення роботи початкової школи коштів, профінансував ремонт приміщення, в якому зараз навчаються наші діти, у розмірі 8935 грн. та укомплектував його меблями у розмірі 2900 грн. (усі витрати підтверджені відповідними документами – чеками, накладними тощо). Також в травні 2011 року батьківський колектив відгукнувся на прохання адміністрації школи та профінансував дезінфекцію подушок у розмірі 196 грн., облаштування музичного класу у розмірі 140 грн. та класу англійської мови у розмірі 100 грн. Крім цього, протягом навчального року (з вересня по травень) щомісячно батьки кожного учня школи вносять по 60 грн. на спеціальний рахунок, представлений бухгалтерією початкової школи. Але з іншого боку, такі «благодійні внески» носять примусовий характер, оскільки відмова від їх сплати матиме прямий негативний вплив на учнів. Таким чином, такою примусовою «благодійністю» порушується основний принцип отримання середньої освіти в Україні (ст. 2 ЗУ «Про загальну середню освіту», ст. 53 Конституції України) – її безоплатність.
Повідомляємо також, що відповідне звернення ми надіслали до управління освіти і науки Тернопільської міської ради, однак управління обмежилося лише формальною відповіддю щодо законності дій дирекції, наслідком чого стало звільнення 31 січня 2012 року класовода 2-Б класу Дричик Г.Я. (додається). Небажання управління вживати належних заходів щодо захисту законних інтересів неповнолітніх стало свідченням байдужості та бездіяльності органу місцевого самоврядування по відношенню до проблем наймолодших членів громади міста.
Директор школи стверджує, що усі її дії є цілком законними у цій справі. Та в батьків виникають зустрічні запитання:
1. Чи були дії директора правомірними в частині надання у 2010 році посади класовода 1-Б класу вчителю зі статусом тимчасового працівника?

2. Чи були дії керівника НЗ правомірними в частині встановлення так званої «оплати за школу» в розмірі 60 грн. щомісячно протягом

навчального періоду? Які законодавчі акти передбачають можливість встановлення такої оплати?

3. Якими законодавчими актами могла керуватися у своїх діях директор, уповноважуючи працівників педколективу школи ставити завдання в червні 2010 року перед батьківським колективом 1-Б класу фінансувати встановлені нею розміри ремонтних робіт одного з класів школи та його комплектування меблями у розмірах, зазначених вище?

4. Якими законодавчими актами могла керуватися у своїх діях директор, уповноважуючи працівників педколективу школи ставити завдання в травні 2011 року перед батьківським колективом 1-Б класу фінансувати дезінфекцію подушок, облаштування музичного класу та класу англійської мови у розмірах, зазначених вище?

У цій справі є ще багато питань, на які ми відповіді так і не отримали, зокрема:
1. Чому, порушуючи усі норми етики спілкування з батьками, приховуючи від нас достовірну інформацію про наявні в школі години для забезпечення роботою вчителя, що повертається з декретної відпустки, директор так наполегливо відстоювала бажання Федак Н.М. стати класоводом саме нашого класу?

2. Чому управління освіти та науки міської ради не виявило бажання вникнути в суть конфлікту, який спровокувала директор початкової школи – звичайна байдужість чи вмотивоване зацікавлення? Чому не було проведено перевірку навчального закладу на наявність необхідних для забезпечення роботою вчителя, що повертається з декретної відпустки, годин?

3. Що це за спеціальний рахунок, на який батьки усіх учнів школи щомісяця справно вносять по 60 грн., хоча жодних договорів укладено не було? Хто розпоряджається цими коштами – адміністрація школи, управління освіти і науки міськради? Як використовуються ці кошти? Чому адміністрація школи не звітує перед батьками про використання цих коштів?

Сподіваємося цим зверненням таки привернути увагу відповідних органів влади до нашої проблеми та захистити від самоуправства директора школи законні інтереси наших дітей. В іншому випадку, батьківський колектив заявляє про наміри утриматися від відвідин нашими дітьми цього навчального закладу протягом трьох днів після завершення спричинених різким похолодання вимушених канікул. А в разі подальшого незадоволення наших вимог батьківський колектив 2-Б класу звернеться до міської ради з проханням про переведення учнів 2-Б класу початкової школи в інший відповідний НЗ у повному складі.

До звернення додаємо:
1). Копія звернення батьківського колективу до директора початкової школи – 1арк.
2). Копія відповіді директора початкової школи на звернення батьківського колективу – 1 арк.
3). Копія проколу батьківських зборів – 3 арк.
4). Копія листа-звернення до управління освіти і науки Тернопільської міської ради – 1 арк.
5). Копія листа-звернення до Тернопільського міського голови – 1 арк.
6). Копія відповіді управління освіти і науки Тернопільської міської ради – 1 арк.

З повагою,

Батьківський колектив 2-Б класу  
Тернопільської спеціалізованої загальноосвітньої  
школи І ступеня повного дня з поглибленим  
вивченням іноземних мов у складі:

Атаманчук
 Лупиніс

Бачинська  
 Марцинюк

Бегош
 Мар’яш

Боднарчук
 Маслюх

Верлан
 Матвіїв

Вільк
 Сущинський

Габлей
 Теслюк

Гупало
 Тих

Киселиця
 Чорна

Книш
 Шабанов

Ковальчук
 Щербаков

Козуб
 Юрченко

Король
 Януш

Директору Тернопільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І ступеня повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов  
Поліщук К.М.

Шановна Катерино Михайлівно!

Як нам стало відомо, з початком нового навчального семестру у січні 2012 року адміністрація школи планує замінити класовода 2-Б класу Дричик Г.Я. Проте своє рішення адміністрація школи не довела до відома учнів і батьківського колективу 2-Б класу заздалегідь.
Враховуючи вищенаведене, батьківський колектив 2-Б класу вважає такі дії не етичними, як по відношенню до учнів, так і їх батьків, та не коректними з точки зору провадження навчального процесу.
У зв’язку з цим, батьківський колектив 2-Б класу вимагає залишити класоводом 2-Б класу Дричик Г.Я. до закінчення нашими дітьми початкової школи.

З повагою,

Батьківський колектив 2-Б класу у складі:

Атаманчук
Лупиніс

Бачинська
Марцинюк

Бегош
Мар’яш

Боднарчук
Маслюх

Верлан
Матвіїв

Вільк
Сущинський

Габлей
Теслюк

Гупало
Тих

Киселиця
Чорна

Книш
Шабанов

Ковальчук
Щербаков

Козуб
Юрченко

Король
Януш

Протокол  

загальних зборів батьківського колективу 2-Б класу з адміністрацією Тернопільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І ступеня
повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов

« 05 »  січня   2012 р.         №    1  .

Порядок денний:  Заміна класовода 2-Б класу Дричик Г.Я. на Федак Н.М., у зв’язку з виходом останньої з декретної відпустки.

Присутні від адміністрації школи:
– директор школи Поліщук К.М.;

– заступник директора;

– голова профспілки трудового колективу;

– юрист запрошений адміністрацією навчального закладу.

Присутні вчителі:
– Дричик Г.Я.

– Яцук Т.О.

– Федак Н.М.

Батьківський колектив:
1. Атаманчук

2. Боднарчук

3. Верлан

4. Вільк

5. Габлей

6. Гупало

7. Киселиця

8. Король

9. Лупиніс

10. Мар’яш

11. Маслюх

12. Матвіїв

13. Теслюк

14. Тих

15. Чорна

16. Шабанов
Питання для обговорення:
1. Повідомити присутніх на зборах про неузгодження батьківського колективу з діями адміністрації початкової школи щодо заміни класовода 2-Б класу         Дричик Г.Я.  на Федак К.М.

Виступили:
1. Директор Тернопільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І ступеня
повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов Поліщук К.М. зачитала відповідь на лист батьківського колективу 2-Б класу від 03.01.2012 року. Довела до відома присутніх своє остаточне рішення про заміну класовода. Повідомила про повну відсутність необхідної кількості годин для забезпечення рівноцінною роботою Федак Н.М. (копії додаються).
2.Запрошений адміністрацією навчального закладу юрист – ознайомив присутніх із законом про працю в частині надання і закінчення строку відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х віку.
– Питання, зауваження, пропозиції батьків:
1. Чи були дії керівника навчального закладу правомірними в частині надання у 2010 році посади класовода!!! 1-Б класу вчителю зі статусом тимчасового працівника?

2. Чи були дії керівника НЗ етичними,  педагогічними по відношенню до дітей і батьківського колективу в частині не повідомлення про тимчасового класовода!!!

3. Вчитель, що планує вийти з декретної відпустки Федак Н.М. Поінформувала присутніх про свої наміри приступити до роботи  після закінчення канікул з 10.01.2012 р.

4. Батьківський колектив 2-Б класу повідомив:

1) про відсутність з боку батьків  упередженого ставлення до Федак Н.М. як до вчителя чи особистості через відсутність будь-якої інформації про неї;
2) бажання і надалі взаємодіяти з класоводом 2-Б класу Дричик Г.Я. до закінчення нашими дітьми початкової школи, яка, на нашу думку, забезпечує провадження навчально-виховної роботи в нашому класі на високому рівні, а заміна класовода, на наше переконання,може призвести до психологічної травми дітей молодшого шкільного віку, що неминуче негативно вплине на інтенсивність провадження навчального процесу, а відповідно і рівень засвоєння навчального матеріалу і, як наслідок, успішність учнів нашого класу.
5. Директор остаточно відмовилася прислухатися до думки і позиції батьківського колективу 2-Б класу і категорично відмовилася виконати вимоги батьків залишити класоводом 2-Б класу Дричик Г.Я. до закінчення нашим дітьми початкової школи.
6. В зв’язку з тим, що батьківський колектив 2-Б класу високо оцінює роботу класовода Дричик Г.Я. у навчальний період з вересня 2010 року по грудень 2011 року та вважає її такою, що відповідає вимогам щодо змісту, рівня і обсягу освітніх послуг, батьки поінформували адміністрацію НЗ про наміри батьківського колективу писати звернення до управління освіти і науки ТМР:
1) прохання провести державне інспектування цього навчального закладу з подальшим інформування батьківського колективу 2-Б класу про його результати та, відповідно, достовірність отриманої від директора інформації про відсутність потрібних для забезпечення роботою Федак Н.М. годин;
2)  Вимагати на період проведення державного інспектування з метою забезпечення безперервного навчального процесу залишити класоводом 2-Б класу Дричик Г.Я.
7. В разі незадоволення вимог батьківського колективу, ми змушені вдатися до наступних дій:
1)  утриматися від відвідин нашими дітьми цього НЗ протягом трьох днів у період з 10 по 12 січня 2012 року включно;
2)  в разі подальшого незадоволення вимог батьківського колективу 2-Б класу, звернутися до управління освіти і науки ТМР з проханням про переведення учнів 2-Б класу цього НЗ в інший відповідний НЗ у повному складі;

Вирішили:
1. Надіслати колективне звернення до управління освіти і науки Тернопільської міської ради з проханням про проведення державного інспектування цього навчального закладу з подальшим інформування батьківського колективу 2-Б класу про його результати та, відповідно, достовірність отриманої від директора інформації;
2.  Вимагати на період проведення державного інспектування з метою забезпечення безперервного навчального процесу залишити класоводом 2-Б класу Дричик Г.Я.

Голова батьківського
комітету ______________Шабанова Т.
Директор початкової школи
_______________________Поліщук К.М.

Протокол вела__________________________ Матвіїв О.Й.

24.01.2012
Начальнику управління освіти і науки Тернопільської міської ради
Похиляк О.П.

Шановна Ольго Петрівно!

Батьківський колектив 2-Б класу Тернопільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І ступеня повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов звертається до Вас з наступним.
Під час зимових канікул в грудні 2011 року нам стало відомо про наміри дирекції початкової школи замінити класовода 2-Б класу Дричик Г.Я., в якої наші діти навчаються з вересня 2010 року, новим класоводом Федак Н.М. Під час нашої зустрічі з директором початкової школи Поліщук К.М. 30 грудня 2011 року з’ясувалося, що Дричик Г.Я. було прийнято на роботу на період відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку Федак Н.М. Директор також повідомила про те, що у зв’язку з призначенням 10 січня 2012 року класоводом нашого класу Федак Н.М., має наміри надати Дричик Г.Я. 15 годин викладання в початковій школі. В ході цієї зустрічі батьківський колектив звернувся з усним проханням до директора школи залишити діючого класовода. Однак, директор відмовила нам в цьому проханні, мотивуючи тим, що ця посада згідно закону належить Федак Н.М.
3 січня 2012 року батьківський колектив 2-Б класу представив директору початкової школи письмове звернення, в якому висловив побажання залишити класоводом нашого класу Дричик Г.Я. (додається). У відповідь на це 6 січня 2012 року директор скликала батьківські збори в 2-Б класі та представила письмову відповідь на наше звернення (додається). В ході обговорення, директор відмовилася від своїх слів про наявність 15 годин, про які вона нам сказала на зустрічі 30 грудня 2011 року, і заявила про наміри у зв’язку з виходом Федак Н.М. звільнити Дричик Г.Я. Ми також не отримали чіткої відповіді на питання про дату виходу на роботу Федак Н.М. Зазначимо, що обидві сторони погодилися протоколювати зустріч, що відбувалася 6 січня 2012 року. Проте, згодом адміністрація школи відмовилася підписати представлений секретарем проект протоколу (додається).
Зазначимо, що адміністрація школи заздалегідь не поінформувала батьків як про перебування Дричик Г.Я. на тимчасовому місці роботи, формуючи влітку 2010 року перші класи, так і про наміри замінити класовода 2-Б класу Дричик Г.Я. посеред навчального року. У зв’язку з цим, батьківський колектив 2-Б класу вважає такі дії не етичними, як по відношенню до учнів, так і їх батьків, та не коректними з точки зору провадження навчального процесу, та просить Вашого сприяння у вирішенні спровокованого дирекцією початкової школи конфлікту.
Принагідно зазначаємо, що батьківський колектив, розуміючи складний період та проблеми з недофінансуванням міським бюджетом необхідних для повноцінного забезпечення роботи початкової школи коштів, профінансував ремонт приміщення, в якому зараз навчаються наші діти, у розмірі 8935 грн. та укомплектував його меблями у розмірі 2900 грн. (усі витрати підтверджені
відповідними документами – чеками, накладними тощо). Також в травні 2011 року батьківський колектив відгукнувся на прохання адміністрації школи та профінансував дезінфекцію подушок у розмірі 196 грн., облаштування музичного класу у розмірі 140 грн. та класу англійської мови у розмірі 100 грн. Крім цього, протягом навчального року (з вересня по травень) щомісячно батьки кожного учня школи вносять по 60 грн. на спеціальний рахунок, представлений бухгалтерією початкової школи. Ми вважаємо такі дії батьківського колективу достатньою підставою для того, щоб адміністрація школи з розумінням віднеслася до побажання батьківського колективу 2-Б класу та залишила класоводом Дричик Г.Я. до завершення нашими дітьми початкової школи, оскільки, на нашу переконання, вона забезпечує провадження навчально-виховної роботи в нашому класі на найвищому рівні, а заміна класовода посеред навчального року може призвести до психологічної травми дітей молодшого шкільного віку, що неминуче негативно вплине на інтенсивність провадження навчального процесу, а відповідно і рівень засвоєння навчального матеріалу і, як наслідок, успішність учнів нашого класу.

З повагою,

Батьківський колектив 2-Б класу  
Тернопільської спеціалізованої загальноосвітньої  
школи І ступеня повного дня з поглибленим  
вивченням іноземних мов у складі:

Атаманчук
Лупиніс

Бачинська
Марцинюк

Бегош
Мар’яш

Боднарчук
Маслюх

Верлан
Матвіїв

Вільк
Сущинський

Габлей
Теслюк

Гупало
Тих

Киселиця
Чорна

Книш
Шабанов

Ковальчук
Щербаков

Козуб
Юрченко

Король
Януш

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Тернопільська спеціалізована загальноосвітня школа І ступеня повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов Тернопільської міської ради Тернопільської області м .Тернопіль, вул. Л.Українки 12-а , тел. 24-00-00

Відповідь на лист батьківського колективу 2-Б класу від 03.01.2012 року.

Вельмиповажні батьки 2-Б класу. Доводжу до вашого відома, що адміністрація школи ніколи заздалегідь не планувала і не планує заміни класоводів серед навчального року, не маючи на це правових підстав, що регламентуються КЗ про працю України.
Дричик Г.Я., вчитель початкових класів, була прийнята на роботу відповідно до наказу управління освіти № 11-к від 12.01.2009 року (наказ по школі № 3-к від 12.01.2009р.) на час відпустки по вагітності і пологах основного працівника Федак Н.М..
05 лютого 2012 року закінчується декретна відпустка надана Федак Н.М., але вона має право згідно ст.179 КЗ про працю України вийти на роботу і швидше.
Про те, що вчитель Федак Н.М. виходить на роботу з 10 січня 2012 року адміністрація школи дізналась з усного повідомлення вчителя 26.12.2011 року, коли діти вже були на канікулах. А тому, потреби скликати збори батьків і доводити щось до відома учнів заздалегідь, було б безпідставно. Коли буде написана заява пані Федак Н.М. про вихід на роботу, то адміністрація школи обов’язково доведе до відома учнів і батьківський колектив 2-Б класу.

 З повагою
Директор школи:  …  /Поліщук К.М./

25.01.2012
Тернопільському міському голові
Надалу С.В.

Шановний Сергію Віталійовичу!

Батьківський колектив 2-Б класу Тернопільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І ступеня повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов звертається до Вас з наступним.
Під час зимових канікул в грудні 2011 року нам стало відомо про наміри дирекції початкової школи замінити класовода 2-Б класу Дричик Г.Я., в якої наші діти навчаються з вересня 2010 року, новим класоводом Федак Н.М. Під час нашої зустрічі з директором початкової школи Поліщук К.М. 30 грудня 2011 року з’ясувалося, що Дричик Г.Я. було прийнято на роботу на період відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку Федак Н.М. Директор також повідомила про те, що у зв’язку з призначенням 10 січня 2012 року класоводом нашого класу Федак Н.М., має наміри надати Дричик Г.Я. 15 годин викладання в початковій школі. В ході цієї зустрічі батьківський колектив звернувся з усним проханням до директора школи залишити діючого класовода. Однак, директор відмовила нам в цьому проханні, мотивуючи тим, що ця посада згідно закону належить Федак Н.М.
3 січня 2012 року батьківський колектив 2-Б класу представив директору початкової школи письмове звернення, в якому висловив побажання залишити класоводом нашого класу Дричик Г.Я. (додається). У відповідь на це 6 січня 2012 року директор скликала батьківські збори в 2-Б класі та представила письмову відповідь на наше звернення (додається). В ході обговорення, директор відмовилася від своїх слів про наявність 15 годин, про які вона нам сказала на зустрічі 30 грудня 2011 року, і заявила про наміри у зв’язку з виходом Федак Н.М. звільнити Дричик Г.Я. Ми також не отримали чіткої відповіді на питання про дату виходу на роботу Федак Н.М. Зазначимо, що обидві сторони погодилися протоколювати зустріч, що відбувалася 6 січня 2012 року. Проте, згодом адміністрація школи відмовилася підписати представлений секретарем проект протоколу (додається).
Зазначимо, що адміністрація школи заздалегідь не поінформувала батьків як про перебування Дричик Г.Я. на тимчасовому місці роботи, формуючи влітку 2010 року перші класи, так і про наміри замінити класовода 2-Б класу Дричик Г.Я. посеред навчального року. У зв’язку з цим, батьківський колектив 2-Б класу вважає такі дії не етичними, як по відношенню до учнів, так і їх батьків, та не коректними з точки зору провадження навчального процесу, та просить Вашого сприяння у вирішенні спровокованого дирекцією початкової школи конфлікту. Повідомляємо також, що відповідне звернення ми надіслали до управління освіти і науки Тернопільської міської ради, однак відповіді ще не отримали. У зв’язку з тим, що 5 лютого 2012 року закінчується термін перебування Федак Н.М. у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, просимо Вас пришвидшити розгляд даного питання.

Принагідно зазначаємо, що батьківський колектив, розуміючи складний період та проблеми з недофінансуванням міським бюджетом необхідних для повноцінного забезпечення роботи початкової школи коштів, профінансував ремонт приміщення, в якому зараз навчаються наші діти, у розмірі 8935 грн. та укомплектував його меблями у розмірі 2900 грн. (усі витрати підтверджені відповідними документами – чеками, накладними тощо). Також в травні 2011 року батьківський колектив відгукнувся на прохання адміністрації школи та профінансував дезінфекцію подушок у розмірі 196 грн., облаштування музичного класу у розмірі 140 грн. та класу англійської мови у розмірі 100 грн. Крім цього, протягом навчального року (з вересня по травень) щомісячно батьки кожного учня школи вносять по 60 грн. на спеціальний рахунок, представлений бухгалтерією початкової школи. Ми вважаємо такі дії батьківського колективу достатньою підставою для того, щоб адміністрація школи з розумінням віднеслася до побажання батьківського колективу 2-Б класу та залишила класоводом Дричик Г.Я. до завершення нашими дітьми початкової школи, оскільки, на нашу переконання, вона забезпечує провадження навчально-виховної роботи в нашому класі на найвищому рівні, а заміна класовода посеред навчального року може призвести до психологічної травми дітей молодшого шкільного віку, що неминуче негативно вплине на інтенсивність провадження навчального процесу, а відповідно і рівень засвоєння навчального матеріалу і, як наслідок, успішність учнів нашого класу.

З повагою,

Батьківський колектив 2-Б класу
Тернопільської спеціалізованої загальноосвітньої
школи І ступеня повного дня з поглибленим
вивченням іноземних мов у складі:

Атаманчук
Лупиніс

Бачинська
Марцинюк

Бегош
Мар’яш

Боднарчук
Маслюх

Верлан
Матвіїв

Вільк
Сущинський

Габлей
Теслюк

Гупало
Тих

Киселиця
Чорна

Книш
Шабанов

Ковальчук
Щербаков

Козуб
Юрченко

Король
Януш

Пішов із життя Степан Сапеляк

У Тернополі згорів ринок “Південний” (відео)