Білокриницький розсадник відзначено на всеукраїнському рівні

Поділитися

Теми важливості лісорозсадництва як складової успішного ведення лісового господарства ми торкалися неодноразово. Адже розвиток і підтримка творчої ініціативи працівників лісогосподарських підприємств, яка спрямована на розширення асортименту і збільшення обсягів вирощування садивного матеріалу, належне ведення лісонасіннєвої справи є передумовою створення продуктивних, якісних і стійких лісонасаджень.

У конкурсі беруть участь лісогосподарські підприємства Державного агентства лісових ресурсів України, які успішно займаються вирощуванням садивного матеріалу, постійно працюючи над удосконаленням виробництва, впроваджуючи у себе на підприємствах прогресивні технології, нові форми організації праці та реалізації вирощеної продукції.

Обласний огляд-конкурс на кращий розсадник серед держпідприємств Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства відбувається щороку в серпні і оцінюється за п’ятибальною шкалою Тернопільською обласною радою Товариства лісівників України.

Журі оцінює наявність широкого асортименту вирощуваного садивного матеріалу, застосування високоефективних технологій вирощування і формування садивного матеріалу, стабільне задоволення попиту на садивний матеріал у регіоні і вихід на інші ринки, успішна рекламна кампанія вирощуваної продукції, в тому числі і за межами регіону, підвищення економічної ефективності виробництва і рівня оплати праці працівників розсадника.

Немаловажну роль відіграває і естетичний вигляд розсадника: акуратно огороджений, з наявністю таблиць зі вказівкою назви лісокультури (українською і латинською мовами), дата створення насадження та його площа.

2011 року переможцем на кращий лісовий розсадник стало Білокриницьке лісництво, яке входить до ДП «Кременецьке лісове господарство». Його лісничий Павло Штиник, незважаючи на свій молодий вік, зумів правильно і професійно організувати роботу як у лісництві, так і на розсаднику. Адже видно з якою любов’ю виплеканий кожен саджанець на території розсадника. До того ж, площа також вражає – 20 гектарів. Щоденна важка й клопітка праця дала свій вагомий результат, вивівши Білокриницьке лісництво в передовики у себе на підприємстві і ставши прикладом для працівників лісництв інших лісгоспів Тернопільського обласного управління.

До речі, Тернопільська обласна рада Товариства лісівників України подала Білокриницьке лісництво на всеукраїнський конкурс, де кращі лісництва-переможці з лісорозсадницької справи з усіх регіонів змагалися між собою на право називатися кращим в Україні.

І ось хороша новина – за підсумками конкурсу підприємств Держлісагентства України на кращий розсадник декоративного садивного матеріалу Президією всеукраїнської ради Товариства лісівників України визнано одним із переможців конкурсу Білокриницьке лісництво ДП «Кременецьке лісове господарство». Окрім грамоти працівників лісового розсадника Білокриницького лісництва відзначено заохочувальними грошовими преміями.

Нагадаємо, що станом на 2011 рік на підприємствах облуправління функціонує 94 лісових розсадники загальною площею 86,4 гектари. Згідно з матеріалами технічного приймання весняних лісокультурних робіт, у минулому році посіяно лісових порід у розсадниках 5,2 гектари, закладено шкільні відділення саджанців декоративних порід обсягом 198 тисяч штук. Щорічні обсяги садивного матеріалу підприємствами облуправління становлять 8 мільйонів штук, повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства

Проведуть освітній тренінг «Підвищення правової освіченості педагогів» в Тернопільській області

MagicPeopleDanceProject ще не відійшовши від попереднього діско, не дає вам перепочити…