“Філаретчики” на Тернопільщині проти святого Валентина

Поділитися

Свято любові 14 лютого не має нічого спільного з життям справжнього святого Валентина, але має аморальну та розпусну історичну сутність. Про це заявили представники Київського патріархату.

Служителі церкви закликають не приділяти цьому дню уваги, а висловлювати свою любов до ближніх щоденно. “Мені якось пояснили, що в Україні нема аналогу свята Валентина, тому воно і прижилося. Насправді ж аналог є. Для православних цей день 8-го липня, коли Церква шанує пам’ять Святих Петра та Февронії і згадує їх приклад любові, подружньої вірності і святості шлюбу”, – розповів протодиякон Олег Гах з Тернопільської єпархія УПЦ Київського Патріархту.

Зазначимо, сьогодні на своєму офіційному сайті представники Тернопільської єпархії опублікували розʼяснення для парафіян щодо історії свята Валентина. Насправді, іменем святого прикрили дохристиянське аморальне свято Луперкалій-вовчиці, яке відзначали в цей день в древньому Римі, пише Gazeta.ua. Святкові ігрища розпочиналися біля підніжжя Палатинського пагорба, де, за легендою, вовчиця вигодувала засновників Риму – Ромула і Рема. Тут два оголених молодики вбивали козу, після чого з її шкіри нарізались тоненькі паски. Хлопці оголеними бігали містом і шмагали дівчат та жінок пасками із сирої козячої шкіри.

“В цьому житті все має свою першопричину і символіку. Історичні витоки цього “свята” говорять про неприпустимі для українця речі”, – додав протодиякон. Він також наголосив, якщо в цей день вас привітали зі святом, в яке ви не вірите, то за привітання потрібно подякувати.

На Лановеччині не буде світла по пів доби

“Комсомольці” тернопільської “Свободи” випили пів ящика горілки під час переїзду