Іван Стойко : Продаж України владою – вроздріб чи оптом?

Поділитися

«У вересні минулого року депутатами провладної більшості Бутом та Шенцевим вже  була спроба провести законопроект яким  фактично пропонувалося відкрити шлях до приватизації духовного центру всесвітнього масштабу Почаївської Лаври , розміщеного на теренах Тернопільської області Московському патріархату. Тоді під тиском громадськості документ вдалося відкликати. Та на цьому Янукович і його команда не зупинились.

Цьогоріч депутати Верховної Ради Андрій Деркач, Василь Горбаль та Дмитро Шенцев ( партія Регіонів), член фракції Народної партії Сергій Гриневецький, член фракції комуністів Олександр Голуб, а також голова депутатської групи “Реформи заради майбутнього” (обраний за списком БЮТ) Ігор Рибаков знову зареєстрували проект закону №9690 “Про повернення об’єктів культурної спадщини релігійних організацій”.

Антиукраїнська влада поспішає передати  релігійні об’єкти, розташовані у Кременецькому районі Свято-Богоявленському жіночому монастирю Тернопільської єпархії та Почаївській Свято-Успенській лаврі Української православної церкви (Московського патріархату), а об’єкти, розташовані в місті Києві – Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі (чоловічому монастирю) УПЦ (МП) без права відчуження та зміни призначення переданих об’єктів.»

«Чинна влада  продовжує продавати Україну вроздріб. «Харківський пакт», кабальні газові угоди, спотворення української історії, нищення святинь та духовності ведуть до тотального омосковщення та нівелювання наших національних цінностей.»

«Фактична дискримінація інших релігійних конфесій, державною владою, яка нині надає перевагу одній – московському патріархату, веде до грубої дестабілізації не лише релігійної а й політичної ситуації в Україні, провокує громадянську напругу в суспільстві.

Таким чином, молитовні місця з’яви Божої Матері – Почаїв і Києво-Печерська Лавра  перетворюються в осередки українофобства, міжконфесійної ворожнечі та  розбрату.»

«Вважаю законопроект таким, що суперечить волі виборців України та ставить під загрозу національну безпеку нашої держави у питаннях духовності, релігії та культури, веде до позбавлення української нації права на свої культові споруди, реліквії.

Закликаю усю небайдужу громадськість Тернопільщини та всієї України об’єднатися у відстоюванні українських історичних цінностей та релігійних святинь і усіма законними методами протестів зупинити «чорну руку чинної влади», яка  нищить усе українське та продає Україну .  У добрій  справі Бог нам допоможе! Слава Україні!»

Прес-служба народного депутата України Івана Стойка

Як рятували пасажирів автобуса від морозу

Вкрав, випив… до в’язниці!