Юлія Тимошенко не тільки не буде подавати прохання про помилування, але й навряд чи прийме його, якщо президент Віктор Янукович помилує без її звернення

Поділитися

 

Про це в інтерв’ю ZN.UA повідомив захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко.

Захисник розповів про декілька варіантів розвитку подій, за яких Тимошенко зможе взяти участь у парламентських виборах.

“Є кілька варіантів. Перший — рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ”, – сказав Власенко, зазначивши, що цей суд повністю підконтрольний адміністрації президента.

“Скасування Вищим спеціалізованим судом неадекватного вироку, винесеного Кірєєвим, і, відповідно, ухвала Апеляційного суду — найпростіший шлях для всіх. Янукович таким чином продемонструє буцімто незалежність судової системи”, — вважає адвокат.

“Є інший шлях, про який говорять у ЗМІ, — помилування. Але в такому разі це спірний шлях.

Вона не звертатиметься до цієї людини. Вона не скоювала злочинів. Дехто допускає, що Янукович ухвалить рішення про помилування Тимошенко без її звернення. Чи прийме його Юлія Володимирівна — інше питання”, — зазначив депутат.

“Є й третій шлях — рішення Європейського суду з прав людини”, — сказав захисник.

При цьому він повідомив, що це рішення не обов’язково має бути імплементовано Верховним судом.

Говорячи про терміни рішення Європейського суду, Власенко сказав: “Ми цього не знаємо. Єдина дата у цій справі — дата закінчення комунікації з українським урядом. Це 23 березня 2012 року”.

“Після цього події мають розвиватися так. Заявникові дається чотири тижні на доповнення до скарги. Потім, якщо так вирішить суд, уряду відводиться до чотирьох місяців на додаткові запитання й відповіді. Після цього має бути винесене рішення. Як скоро? Можливо, через тиждень, може, через місяць”, – розповів захисник.

“Ми не чекатимемо чотири тижні. Ми бачили запитання, які поставив Європейський суд щодо першої частини скарги. Передвиборна кампанія починається, якщо я не помиляюся, у середині липня. Отож, теоретично, ми можемо встигнути”, — повідомив Власенко.

Сьогодні вранці у Тернополі було -26

У Тернополі почали менше курити? Завдяки невдалому політику Василю Чубаку – ще більше “смалять”