Ющенко розсмішив: хоче балотуватися в Раду за списком об’єднаної опозиції!?

Поділитися

Третій президент України Віктор Ющенко заявляє, що не буде балотуватися в депутати Верховної Ради по мажоритарному округу, але готовий йти на вибори за списком об’єднаної опозиції.

“Я вирішив для себе, що йти по округу не можу, тому що це слабка позиція. Вона б свідчила про те, що я подбав про себе, знайшов округ, де пройду, і мене не цікавить, що буде з моєю політичною силою. Я для себе поставив питання по-іншому. Моя і інші політичні сили пройдуть процес консолідації і виступлять як єдина політична платформа. Я ж перебуватиму в тому місці і в тій ролі, які виявляться необхідними для цього політичного руху. Буде це перший номер у списку, або сто перший, чи взагалі ніякий – я прийму будь-яку відповідь на це питання”, – сказав він в інтерв’ю Weekly.ua.

При цьому відповідаючи на питання, чи буде він балотуватися на посаду президента на наступних виборах, Ющенко заявив: “Нецікаве питання, я не хочу на нього відповідати. Шановні, я молодий, проте вже побував на всіх головних посадах в цій країні. І якщо є можливість далі експлуатувати це ім’я для України, даю слово, я буду його експлуатувати”.

Водночас, кажучи про те, хотів би він бачити свого сина Андрія в політиці, третій президент сказав: “Ні, він не повинен повторити мою помилку. Не скажу, що політика – це мій активний вибір. Багато років я робив все, щоб не потрапити в політику. Навіть коли товаришував з В’ячеславом Максимовичем Чорноволом, допомагав матеріально Народному руху, не бачив для себе місця в політиці”.

Наразі Ющенко найбільше часу приділяє проекту, який планує реалізувати в найближчі 10-15 років, – це створення Інституту президента Віктора Ющенка. Він формує раду цього інституту, шукає партнерів. “Як правило, це європейські, американські президенти, прем’єри, з якими мені довелося працювати, які є моїми однодумцями. Наша мета – спонукати обидві частини суспільства, громадські організації до діалогу, до формування соборності української держави”, – пояснив Ющенко.

Як повідомлялося, Ющенко вважає процес над Юлією Тимошенко політичним і не розуміє, чому нинішня влада не опротестовує газові угоди з Росією.

За травму через сніг можна відсудити 10 тисяч

Чергову атаку Московського Патріархату на українські святині, здається, відбито. Чи надовго?