Керівника Держкомзему на Тернопільщині затримали з хабарем у 21 тисячу доларів

Поділитися

11 лютого 2012 року слідчим прокуратури одного з районів порушено кримінальну справу стосовно начальника управління Держкомзему в одному з районів області та місцевого жителя цього ж району за фактом одержання ними хабара за ч.3 ст.368 КК України.
Дослідчою перевіркою, проведеною спільно з працівниками міліції встановлено, що в кінці 2010 року житель Теребовлянщини звернувся до начальника управління Держкомзему в одному з районів з проханням посприяти йому у виділенні земельної ділянки, площею 5,05 га для ведення особистого селянського господарства.
Чиновник під час розмови повідомив прохачу, що він підшукає земельну ділянку, однак всі питання, пов’язанні з її оформленням необхідно вирішувати із одним з місцевих жителів, який є його спільником . Цього ж дня прохач зустрівся із довіреною людиною посадовця та розповів йому про свої наміри щодо отримання земельної ділянки на території району.
У кінці січня 2011 року спільник чиновника запропонував майбутньому власнику землі оформити ділянку, яка знаходиться на території однієї із сільських рад району, на підставних осіб – трьох жителів села, за умови передачі йому та посадовцю хабара в розмірі 22 тисячі доларів.
Надалі, за вказівкою начальника, службові особи управління Держкомзему району підготовили розпорядження про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства на території сільської ради трьом громадянам.
Після цього, на підставі розпоряджень голови РДА видано три державні акти на право власності на три земельні ділянки трьом жителям села.
10 лютого 2012 року після нотаріального переоформлення вказаних земельних ділянок на жителя Теребовлянського району, довірена особа начальника управління Держкомзему в районі, діючи із ним в змові,
отримав від прохача для чиновника, як хабар, гроші в сумі
21 тисячу доларів США за сприяння у виділенні земельної ділянки, площею
5,05 га.
Цього ж дня чиновника та посередника затримали правоохоронці, повідомили “Про все” у прес-службі прокуратури Тернопільської області

У Тернополі Стрітення посвяткували наймасштабніше за останні 20 років, хоч губернатор дав команду усім районам проінорувати захід! (відео)

Морози на Тернопльщині забрали 8 життів і скалічили 72 людини