Міліціонер з Ланівець вимагав 1000 гривень хабара в матері за не притягнення її сина до кримінальної чи адміністративної відповідальності

Поділитися

 Слідчим прокуратури  Лановецького району порушено кримінальну справу стосовно дільничного  інспектора Лановецького РВ УМВСУ в Тернопільській області за ст. 368 КК України за фактом отримання ним хабара, поєднаного з вимаганням.

Дослідчою перевіркою встановлено, що 20 лютого 2012 року поблизу кінотеатру у райцентрі  лейтенант міліції отримав 1000 гривень хабара від місцевої жительки. Гроші правоохоронець вимагав від жінки  за не притягнення її сина до кримінальної чи адміністративної відповідальності.

А прокурор Тернопільського району склав  адміністративний протокол про корупційне правопорушення стосовно дільничного  інспектора  СДІМ Тернопільського РВ УМВС України в Тернопільській області, який 1 лютого 2012 р. одержав  від жителя району  неправомірну вигоду у розмірі 600 грн. за сприяння останньому в уникненні  відповідальності  за нанесення  тілесних ушкоджень жительці смт.В.Березовиця .

Також прокурор м.Тернополя виявив подібні факти корупції у діях дільничого ТМВ УМВС України в області і склав щодо міліцонера –порушника закону      адміністративний протокол  .

 

Всього, з початку 2012 року правоохоронцями області складено 20 адміністративних протоколів про корупційні правопорушення,  органами прокуратури  в області порушено  16 кримінальних справ про злочини, пов‘язані з корупцією.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Актуальне запитання меру Тернополя від журналіста телеканалу ІНТБ

Поки голова Тернопільської облради святкує день народження за кордоном, депутатські комісії працюють