Наливайченко пропонує створення єдиної опозиційної партії

Поділитися

Треба створити єдину опозиційну проукраїнську партію на базі партій, що входять до КОД. Про це заявив голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко в інтерв’ю інтренет-виданню Zaxid.net

«Треба залучити усі патріотичні громадські організації, рухи та ініціативи, моральних авторитетів, українських письменників, інтелігенцію. Нашій державі потрібна єдина патріотична проєвропейська демократична сила», – відзначив політик.

Наливайченко не бачить суттєвих ідеологічних відмінностей між партіями, які входять до КОД. Основна проблема, на думку політика, – це особисті конфлікти та амбіції лідерів існуючих опозиційних партій. Відтак, найбільш виграшною для опозиції є спільна участь в єдиному партійному списку на виборах.

«Для перемоги зараз потрібно забути про вчорашні образи й непорозуміння і рухатись вперед», – наголосив Наливайченко.

Він пропонує не механічне злиття існуючих патріотичних партій під вибори, а фактичне створення з чистого аркуша об’єднаного національного демократичного руху, який «дасть нову якість для української політики і стовідсотково забезпечить перемогу і на парламентських виборах, і на президентських».

«Цей процес необхідно розпочати негайно», – наголосив політик.

Наливайченко переконаний, що лідерам партій, які входять до КОД, слід зосередитися саме на цій роботі, а не займатися кулуарним поділом списків та округів: «Об’єднувати треба не власників печаток та статутів фіктивних партій, а всіх активних українських громадян, усіх вільних громадян. Партія має бути демократичною не лише в риториці, а й за своєю побудовою та змістом».
За словами Наливайченка, це має бути партія української дії.

«Від підписання декларацій треба переходити до визволення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політв’язнів. Потрібно налагодити співпрацю з активними суспільними групами і стати авангардом для всього протестного руху. Потрібно не допустити здачі української ГТС, змін до закону, що можуть уможливити фальсифікації на виборах», – говорить Наливайченко.

Він підкреслив, що саме така опозиційна партія має всі шанси перемогти адмінресурс влади, протистояти фальсифікаціям і зберегти єдність та відповідальність перед громадянами після виборів.

За які “шиші” житиме Буцнів у 2012 році (відео)

Наливайченко: Чутки про моє самовисування перебільшені моїми недоброзичливцями