Наливайченко: Чутки про моє самовисування перебільшені моїми недоброзичливцями

Поділитися

Чутки про моє самовисування перебільшені моїми недоброзичливцями. Про це заявив голова політради «Нашої України», екс-глава СБУ Валентин Наливайченко у інтерв’ю Zaxi.net.

«До мене звернулася громадськість Бережанщини та інших районів, яка на віче прийняла рішення – рекомендувати КОД визначити мене як єдиного кандидата від опозиції.  Я готовий взяти на себе цю відповідальність», – відзначив Наливайченко.

Однак, за його словами, попри все, треба зберегти єдність опозиції.

«Я готовий до переговорів і до чесного змагання, котре піде на користь українській опозиції. Заяви окремих опозиціонерів на кшталт «Єдиного кандидата повинні визначити у Києві» я вважаю елементом несамостійності, їхньою боязню відкритої конкуренції, розрахунком на кулуарні перемовини, а не на відкриту публічну дискусію і на розмову з громадянами, з патріотами, з українцями», – сказав голова політради.

«Мене дивує тональність таких заяв. Я чую в них страх втратити власні крісла чи мандати, але аж ніяк не спокійне, зважене слово сильних людей, готових до чесної розмови й чесної конкуренції. Вірю, що тональність зміниться, політики припинять маніпулювати темою єдиної опозиції і нарешті візьмуться до справ у процесі об’єднання. Жодного критичного слова від мене на адресу опозиційних політиків ніхто не почує – я в ці ігри влади не граю», – відзначив політик.

Він заявив, що виступає за якнайбільшу прозорість переговорів опозиції – за відкриту інтернет-трансляцію таких переговорів, за їх широке громадське обговорення, за публічну дискусію в ефірах регіональних і національних каналів.

«У відкритості та щирості наша сила. Гірше, коли партнери на камери підписують угоди, а потім зливають один на одного компромат», – підкреслив Наливайченко.

 Zaxi.net

Наливайченко пропонує створення єдиної опозиційної партії

Президія Тернопільської обласної ради відбудеться в п’ятницю