Несприятливі погодні умови значно ускладнюють рух транспорту на Тернопільщині

Поділитися

З 14 лютого п.р. на зміну тріскучим морозам прийшли снігопади – саме вони в певній мірі стають супутніми причинами дорожньо-транспорних пригод. Керування автомобілем на слизькій проїжджій частині де утворився сніговий накат, з обмеженою оглядовістю вимагають від водіїв відповідної уваги та певних навиків.

Особливо уважними в даній ситуації повинні бути пішоходи, адже перед тим, як ступити на проїжджу частину дороги необхідно пересвідчиться в повній безпеці. Це правило стосується і при переході по пішохідному переході, де пішоходи мають певну перевагу, адже в даних місцях водії пригальмовують, пропускаючи пішоходів, і дана ділянка вулиці стає слизькою, відповідно гальмівний шлях транспорту значно збільшується.  Особливо небезпечним є вихід пішоходів на дорогу із-за транспорту, що стоїть на обочині або інших споруд , що обмежують оглядовість водієві, коли водій не очікує появи пішохода. До травмування чи загибелі пішоходів може призвести рух по обочині дороги в темну пору доби в умовах снігопаду, коли засліплений світлом зустрічного автомобіля водій може не побачити пішого учасника дорожнього руху.

Свідченням порушень Правил дорожнього руху стали наїзди на пішоходів 9 лютого на вулицях обласного центру. Біля 9 години на вулиці Коперника водій 56-річний водій автомобіля «Мерседес бенц» допустив наїзд на пішохода, який вийшов на проїжджу частину дороги поза межами пішохідного переходу.        Біля 13 години на вулиці Бережанській 62-річний водій мікроавтобуса «Мерседес 609», здійснив наїзд на пішохода, який переходив дорогу по пішохідному переходу. З травмами пішоходів госпіталізовано.

Звичайно цими днями були і інші автопригоди  при яких пошкоджень зазнали транспортні засоби.

Щоб подібних автопригод на наших дорогах не було, слід пам’ятати, що дорога не прощає помилок , абож не уважності, а ризик стати учасником автопригоди значно збільшується при ускладненні погодніх умов. Щоб не стати “заручниким  непогоди” при можливості слід униками далеких поїздок, але коли це необхідно вести автомобіль з врахуванням всіх заходів безпеки.

Крім того, водію необхідно слідкувати за технічним станом транспортного засобу, адже несправні склоочисники, зношений протектор шин, несправності гальмівної системи, приладів освітлення тай багато іншого можуть призвести до трагічних наслідків.

 

Начальник сектору профілактичної роботи УДАІ УМВС України в Тернопільській області

майор міліції       Микола Лецкалюк 

 

На Шумщині “зомбували” учнів обирати робітничі професії. Агітували за державний кошт. Чому ж тоді іноземні студенти вчаться на лікарів та інженерів у наших університетах?

За які “шиші” житиме Буцнів у 2012 році (відео)