На Шумщині “зомбували” учнів обирати робітничі професії. Агітували за державний кошт. Чому ж тоді іноземні студенти вчаться на лікарів та інженерів у наших університетах?

Поділитися

З метою мотивації учнівської молоді до свідомого вибору професії у Залісцівському навчально-виховному комплексі, що на Шумщині, фахівці районного центру зайнятості провели тиждень профорієнтації «Знайди своє місце у житті», в рамках якого: конкурс малюнків «Ким я мрію стати» серед учнів 1-5 класів, презентація «гарячої» двадцятки найпопулярніших професій, тестування, перегляд відеофільму «Вдало обрана професія – щаслива доля», тренінг професійного самовизначення, гра «Дізнайся нове про професії».

Директор школи Богдан Бондар відкрив цей своєрідний профорієнтаційний марафон та побажав школярам успіхів у пізнанні світу професій, перемог у конкурсі, цікавих відкриттів.

Під час заходів учні знайомились із правилами вибору майбутнього фаху та послугами служби зайнятості молоді, визначали власні нахили і здібності, дізнавалися особливості професій, які користуються попитом на ринку праці. Заходи відбувались з використанням програмно-апаратного комплексу «Профорієнтаційний термінал».

– Під час вибору фаху потрібно враховувати не лише бажання займатися тим чи іншим видом трудової діяльності, а й актуальність професії та свої можливості, – зауважила спеціаліст з профорієнтації РЦЗ Леся Король. – А ще важливо бути професіоналом своєї справи. Аби досягнути успіху треба також поставити мету та досягати її, займати активну життєву позицію і позитивно мислити.

Молодші школярі на папері фарбами та олівцями залюбки зображали професії своїх батьків та ті, що їм подобаються. Відтак у конкурсі малюнка І місце виборола учениця 4 класу Юля Іноземцева, яка намалювала екскурсовода, ІІ місце за малюнок «Вчитель» отримала учениця 4 класу Ліна Бальчос, ІІІ – учень 2 класу Андрій Луцик, який презентував будівельні професії.

– Цікавлюсь минулим нашого краю, читаю багато книжок, мені подобається розповідати іншим різні історичні факти, – описала 4-класниця Юля свій інтерес до професії екскурсовода.

– Використання інноваційних проектів у профорієнтаційних роботі дають змогу розширити кругозір старшокласників; інтерактивні заняття, ігри, вправи допомагають дітям уявити себе на місці того чи іншого фахівця, а бесіди зі спеціалістами центру зайнятості – зорієнтуватися у світі професій та на ринку праці, – зазначила соціальний педагог Залісцівського НВК Юлія Швець. – Ми вдячні службі зайнятості за дієву співпрацю.

Де у Тернополі робота? (офіційне)

Несприятливі погодні умови значно ускладнюють рух транспорту на Тернопільщині