Опозиція веде переговори щодо формування єдиного списку

Поділитися

Визнання лідерами БЮТ та «Фронту Змін» необхідності сформувати єдиний виборчий список від опозиційних сил не тільки за мажоритарною, але й пропорційною частинами, є важливим кроком до реального, а не декларативного об’єднання опозиції на парламентських виборах, – заявив голова Центрвиконкому партії «Наша Україна» Сергій Бондарчук.

«Це є перший крок до перемоги на парламентських виборах та формування єдиної демократичної проукраїнської партії, яка візьме на себе відповідальність за проведення в країні реформ, необхідних для покращення добробуту людей, розвитку економіки та ефективності держави», – наголосив Бондарчук.

Політик переконаний, що і «Наша Україна», і інші партії, які входять в КОД, підтримають створення єдиного пропорційного виборчого списку від опозиції. Тим більше, що голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко ще в грудні минулого року виступив з такою ініціативою.

«Разом з тим, вирішальне значення мають правила, за якими будуть визначені кандидати від опозиції, які увійдуть в єдиний виборчий список», – каже голова виконкому партії.

«По-перше, це має відбутися відкрито, за публічно визначеними критеріями порядності та професійності, за результатами широкого громадського обговорення. По-друге, кандидатами від опозиції мають стати  не тільки партійні політики, а представники громадських організацій та ініціатив, які ведуть ефективну правозахисну діяльність. По-третє, необхідно запровадити прозорі принципи фінансування виборчої кампанії та принципово  відмовитись від продажу місць у списку. Тільки масове залучення внесків своїх виборців дасть можливість опозиції не залежати від олігархів», – зазначив Бондарчук.

Нагадаємо – 20 лютого перший заступник голови фракції БЮТ-Батькивщіна Сергій Соболєв повідомив про те, що  «найбільші партії, які представлені в Комітеті опору диктатурі, планують скласти не тільки загальний список кандидатів у депутати за мажоритарними округами, а й загальний партійний список, щоб йти в парламент потужною колоною.

У свою чергу, лідер партії Фронт змін Арсеній Яценюк підтвердив факт ведення переговорів з Батьківщиною щодо формування загального партійного списку. Він уточнив, що це тільки один з можливих варіантів участі його партії у виборах. «Ми плануємо йти об’єднаною опозицією і розглядаємо всі формати, в тому числі формат єдиного списку», – заявив Яценюк.

 

Тернопільську інтернет-газету «Про все» хочуть закрити через відео “без цензури” на кастингу конкурсу краси “Міс Галичина-2012”

У Кременці будуть громадські слухання