Презентація проекту«Бібліомістечко»

Поділитися

У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей  22 лютого 2012 року розпочинає свою роботу  проект «Бібліомістечко», який отримав перемогу у конкурсі «Навчально-інноваційні бібліотеки – 2011» за програмою «Бібліоміст».

Проект розрахований на дітей дошкільного віку (від 1 до 6 років) та учнів молодшого шкільного віку (від 6 до 10 років) і передбачає створення «Бібліомістечка» – цікавої ігрової зони, де маленькі відвідувачі змістовно проведуть своє дозвілля. У «Бібліомістечку» діти разом з батьками зможуть знайомитися з книгою та розвивати свою уяву через гру.

Завітавши у «Казковий двір», малюки зможуть прослухати і переглянути аудіо та відеоказки переглядати відеоказки, спробувати свої акторські здібності у ляльковому театрі, перемістившись у «Квартал Розумників» – позмагатися у складанні малюнка з пазлів, взяти участь в логічних та розвиваючих іграх, на «Ігровому майдані» – побавитися в рухливі та рольові ігри. Відвідавши «Інтернет-куточок» маленькі користувачі стануть учасниками Інтернет-вікторин, віртуальних мандрівок, візьмуть участь у складанні флеш-карток на сенсорних моніторах, зможуть пограти у відеоігри, поспілкуватися з друзями у Skype.

У майстерні «Умілі ручки» та на «Будмайданчику» можна ліпити з пластиліну, виготовляти витинанки, розмальовувати писанки, будувати будиночки та піраміди з кубиків та конструкторів.

Вказівники з назвами вуличок, що ведуть у зону розваг допоможуть дітям і дорослим знайти дорогу до кварталів, майданчиків та майстерень.

Враховуючи те, що ключем до успішного розумового і фізичного розвитку малюка є дорослі, значна увага буде приділена інтерактивним тренінгам для тих, хто займається вихованням дітей. Крім того, спільні заняття дітей з батьками, спільні читання книг, спільні розвиваючі, пізнавальні, рольові ігри сприятимуть більш активному інтелектуальному розвитку малюків, адже метою бібліотекарів є підказати батькам шляхи майбутнього успіху їх дітей.

Партнером Тернопільської обласної бібліотеки для дітей в реалізації проекту є Видавництво «Навчальна книга – Богдан».

 

Надія Чайківська-

заступник директора Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Історик Федір Полянський про політичну метушню у Тернополі

«Подвижник духу і віри» (до 120-річчя від дня народження Патріарха Йосипа Сліпого)