Пройдисвіт обмінював свічки на готівку

Поділитися

    До яких тільки схем шахрайства не вдаються зловмисники, щоб видурити якнайбільше грошей. Днями співробітники Заліщицького райвідділу внутрішніх справ затримали 39-річного жителя Львівської області, який «заробляв» на довірливості інших.
У районні центри та села шахрай привозив декілька пачок церковних свічок. Усе ретельно планував та продумував, дізнаючись поблизу храмів про потенційних потерпілих. Жертвами обирав самотніх літніх людей, яким представлявся довіреною особою священика. Потерпілим розповідав, що привезені ним свічки призначені для потреб храму. При цьому, вигадував, що священик перебуває у справах за межами району, а він виконує його важливе доручення. Обов’язково додавав, що отець просив розрахуватися з ним за привезений товар. Мовляв, свічки священик забере пізніше й поверне витрачену готівку.
Довірливі пенсіонери віддавали зловмисникові власні заощадження. Йшлося про суми від однієї до десяти тисяч гривень. Привезені свічки, зрозуміло, коштували набагато менше. Але й це ще не все. Виявляється, священики нічого про товар не знали, тим більше, не замовляли його.
    Походеньки гастролера зупинили працівники Заліщицького райвідділу міліції. Правоохоронці дізналися, що затриманий – мешканець Львівської області.
Проти затриманого порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Триває розслідування, яке з’ясує усі обставини скоєних шахрайств. Працівники міліції не виключають, що пройдисвіт ошукав потерпілих не тільки у цьому районі.
Актуальним у цій історії буде нагадування про те, що не варто довіряти незнайомцям, тим більше, коли від вас вимагають гроші, чи якісь інші цінні речі. Найкраща порада – повідомляти про таких підозрілих осіб міліціонерам.

Вчитель з Тернопільщини пророкує, що завтра в Україні буде землетрус, а в Росії Путіна не оберуть президентом

Чоловік, ризикуючи власним життям, врятував з палаючого будинку сусідку