Що цікавого буде відбуватись в Тернополі у лютому?

Поділитися

1 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Безталанні», драма (І. Карпенко – Карий).

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці – презентація книги П. Кралюка «Сильні та одинокі».

2 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Ноктюрн осінньої любові», невигадана історія (за п’єсою А. Крима «Нелегалка»).

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці – «Свято журналу в бібліотеці», зустріч із творцями журналу «Літературний Тернопіль», письменниками, художниками, лауреатами Всеукраїнської премії імені братів Лепких та з нагоди виходу в світ 50 ювілейного номера.

У Тернопільській обласній філармонії – вечорниці П. Ніщинського, камерний хор, симфонічний оркестр (гол. диригент – заслужений діяч мистецтв України М. Кріль).

У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей – відкриття виставки робіт з бісеру «Феєрверк намистинок».

4 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Квартет для двох», комедія для дорослих (А. Крим).

У Тернопільській обласній філармонії – концерт «Звуки милі», українські, російські романси та лірична поезія. Виконують народна артистка України Л. Ізотова, В. Драчук, Н. Ізотова, поезію читає М. Булат.

5 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Глитай, або ж Павук», драма (М. Кропивницький).

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Білосніжка і сім гномів», казка (Л. Устинов, О. Табаков).

У Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки – «Чарівний перстень», ярмаркова казка (В. Лісовий).

«Співоче поле», м. Тернопіль – народні гуляння до Свята зими.

У ПК «Березіль» ім. Леся Курбаса – концерт Тамари Гвердцителі, народної артистки Грузії, Інгушетії та Росії.

6-10 лютого

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці – навчальні курси для бібліотекарів за програмою «Бібліоміст -Україна».

8 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Сльози Божої Матері», народна трагедія (О. Мосійчук за романом Уласа Самчука «Марія»).

У ПК «Березіль» ім. Леся Курбаса – концерт гурту «Долг» (до річниці виведення військ з Республіки Афганістан).

9 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Як повернути чоловіка», музична комедія (Лібрето Ю. Рибчинського, композитори В. Ільїн, В. Лукашов).

У Тернопільській обласній філармонії – хореографічне дійство «Вечори на хуторі біля Диканьки» за мотивами творів М. Гоголя. Ансамбль народного танцю «Надзбручанка».

11 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Поминальна молитва», трагікомічна притча за мотивами роману Шолом – Алейхема «Тев’є – молочник» (Г. Горін).

12 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Сто тисяч», комедія         (І. Карпенко – Карий).

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Снігова королева», казка (Є. Шварц).

У Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки – «Маленька фея», чарівна казка (В. Рабадан).

14 лютого

У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей – майстер-клас з виготовлення вітальних листівок «Мелодія сердець» (до Дня Святого Валентина).

15 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Циганка Аза», романтична драма (М. Старицький, сценічна редакція О. Мосійчука).

«Парк Національного Відродження» м. Тернопіль – мітинг-реквієм та покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У бібліотеці №8 для дорослих – літературний вечір «Муза Оксани Лятуринської» (до 110-річчя від дня народження).

У м. Заліщиках – свято різдвяного фольклору «Наддністрянські розколядини».

16 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Супниця або Порцелянові пристрасті», поліцейська комедія (Р. Ламуре).

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці – презентація книги Олександра Хоменка «Есеї республіканської осени» (видавництво «Джура»).

17 лютого

У ПК «Березіль» ім. Леся Курбаса – благодійний Віденський бал.

У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей – година духовності «Подвижник духу і віри» (до 120-річчя від дня народження патріарха      Й. Сліпого).

18 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Господиня заїзду», комедія з піснями й танцями              (К. Гольдоні).

19 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Мазепа», сповідь перед людьми і часом (Б. Мельничук, О. Мосійчук, за творами Б. Лепкого).

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Всі миші люблять сир», казка (Д. Урбан).

У Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки – «Веселе мишеня», зимова казка (Ю. Чеповецький).

21 лютого

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці – духовні читання «Світоч української духовності» (до 120-річчя від дня народження Йосифа Сліпого, релігійного діяча, вченого-богослова).

У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей – інтелектуальний турнір «Відкрий, о рідна мово, свої скарбниці золоті» (до Міжнародного дня рідної мови).

У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей – поетичний вечір «Рідна мово моя пелюсткова, ти у серці народу живеш!» (до Міжнародного дня рідної мови).

У Тернопільській обласній бібліотеці для молоді – науково-практична конференція «Поетеса вогняних меж» (до 70-річчя загибелі Олени Теліги).

22 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Витівки Скапена», комедія (Ж. Б. Мольєр).

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці – вечір-портрет «Людина, яка була театром» (до 125-річчя від дня народження Леся Степановича Курбаса, українського режисера, актора, драматурга і публіциста).

У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей – книжкова полиця «Син подільського краю» (до 125-річчя від дня народження     Леся Курбаса).

У бібліотеці №2 для дорослих – театральні мініатюри «Я вибираю «Березіль»…» (до 125-річчя від дня народження Леся Курбаса).

У бібліотеці №5 для дорослих – творча імпреза «Людина, яка була театром» (до 125-річчя від дня народження Леся Курбаса).

У бібліотеці №4 для дорослих – літературний ранок «Рідну мову буду знати, берегти і поважати» (до Міжнародного дня рідної мови).

23 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Сватання на Гончарівці», музична комедія (Г. Квітка – Основ’яненко).

У Тернопільській обласній філармонії – концерт АНМ «Візерунок» (художній керівник – заслужений артист України М. Бабчук).

У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей – мистецький вечір «Лесь Курбас у сталінському театрі абсурду» (до 125 -річчя від дня народження Леся Курбаса та 25-річчя із часу заснування меморіального музею-садиби Леся Курбаса).

У центральній міській бібліотеці – літературно-мистецький вечір «Лесь Курбас: людина на тлі історії».

24 лютого

У Тернопільській обласній філармонії – концерт камерного оркестру (диригент – С. Примак).

25 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Кайдашева сім’я», драма (І. Нечуй – Левицький).

У ПК «Березіль» ім. Леся Курбаса – відбірковий тур ІІ Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Україна – свята родина».

У м. Старий Скалат Підволочиського району – урочиста академія «Лесь Курбас – наша гордість і слава» (До 125-річчя від дня народження).

26 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Політ над гніздом зозулі», драма (Д. Вассерман).

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Біда навчить», казка (Б. Стельмах, за мотивами казки Лесі Українки).

У Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки – «Бременські музиканти», казка – мюзикл (В. Ліванов, Ю. Ентін).

У Тернопільській обласній філармонії – концерт симфонічного оркестру (диригент – заслужений діяч мистецтв України М. Кріль).

У ПК «Березіль» ім. Леся Курбаса – заключний концерт відбіркового туру ІІ Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Україна – свята родина».

28 лютого

У ПК «Березіль» ім. Леся Курбаса – концерт Національного балету Грузії «Сухішвілі».

Обласний семінар керівників оркестрів та ансамблів народної музики.

29 лютого

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – «Євангеліє від Івана», сумна комедія (А. Крим).

У бібліотеці №4 для дорослих – мистецький діалог «Лесь Курбас: знаний і не знаний».

 

Упродовж місяця:

у Тернопільському обласному художньому музеї:

  • Виставка робіт творчого об’єднання «Світ рукоділля».

 

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї:

  • Виставка живопису Галини Денеги.
  • Виставка фондових матеріалів до 125-річчя від дня народження Леся Курбаса.

 

ПРИМІТКА: у строках проведення заходів можливі зміни.

Тернопільщина розширила свій заповідний фонд

У Скалаті відновлять замок