Слідом за Ex.ua закрили й сайт Upload.com.ua

Поділитися

Наступною жертвою закриття файлообмінників став сайт Upload.com.ua.

Як повідомили кілька українських ЗМІ, завантажити файли з сайту на свій ПК уже не можна, хоча сам ресурс відкривається і працює стабільно. За неперевіреною інформацією, Upload.com.ua також був закритий правоохоронцями через порушення авторських прав (дивіться оновлення в кінці тексту). За іншою версією, адміністрація Upload.com.ua вимкнула деякі функції, щоб зменшити навантаження на свої сервери. Ми очікуємо на коментарі з цього приводу.

Як відомо, вчора припинив свою роботу один з найпопулярніших сайтів України, файлообмінник Ex.ua. У грудні він обслуговував близько 1/5 всього внутрішньоукраїнського трафіку. За словами МВС, сайт було закрито через порушення авторських прав міжнародних компаній та кримінальну справу, пов’язану з цим. Правоохоронці вилучили сотню серверів та жорсткі диски на 600 терабайтів. Адміністрація Ex.ua не підтвердила інформацію МВС про вилучення серверів і взагалі заявила, що портал не мав офісу в Україні.

Оновлено 14.16: В Upload.com.ua нам дали коментар щодо призупинення роботи сервісу:
Файлообмінні ресурси вирішують проблему користувачів по обміну та зберіганню інформації. Нажаль, ми фізично не в змозі контролювати вміст всіх файлів, котрі завантажуються. Але наш ресурс постійно реагував на будь-які скарги правозахисних організацій та тісно співпрацював з правоохоронними органами. З деякими з таких організацій навіть були підписані договори про співробітництво та надана можливість автоматично видаляти файли, які вони вважали підозрілими, або такими, що порушують права їх клієнтів.

Але останні події навколо megaupload.com та ex.ua показують, що такий бізнес є надто ризикованим і регулювання його ще тільки на початковій стадії. Саме тому нами прийнято рішення про відмову від надання подібних послуг до моменту, поки не стане зрозуміла ситуація в законодавчому полі. Наразі робота сервісу повністю призупинена. Вся інформація з серверів видалена. Нові файли завантажити неможливо.

Петро Кралюк презентував свою книгу «Сильні та одинокі»

На Тернопільщині замки – у кожному селі. У Язичницькій печері – єдина у світі ікона, де Ісус із закритими очима