„Тернопільський радіозавод „Оріон” у 2011 році заробив “чистими” лише 15 тис.грн

Поділитися

Чотири із п’яти економічно активних підприємств, які перебувають у корпоративному управлінні РВ ФДМУ по Тернопільській області за підсумками фінансово-господарської діяльності у 2011 році спрацювали прибутково.   На кінець  2011 року товариства ПАТ „Тернопільський радіозавод „Оріон”(д.ч. 96,13%),  ПрАТ „Чортківське племпідприємство”(д.ч.25,0%), ТОВ„Козівський райсількомунгосп” (д.ч. 5,91 %), ПрАТ „Перспектива 1”(д.ч. 25,0 %), отримали прибутки та  не допустили заборгованостей із виплати заробітної плати, зі сплати внесків до Державного бюджету України та внесків на загальнообов’язкове державне страхування.

Працюючи над реалізацією завдань визначених Національним планом дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки “Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава”, регіональне відділення докладає значних зусиль для підвищення ефективності діяльності підприємств, які перебувають у корпоративному управлінні РВ.

У порівнянні з 2010 роком у 2011 році більше підприємств з державною часткою спрацювало прибутково. І хоча суми чистого доходу отримані у цих товариствах  відносно  незначні, але вони є результатом цілеспрямованої діяльності регіонального відділення, підтвердженням прагнення господарських товариств подолати збитковість і працювати ефективно,  а також передумовою досягнення підприємствами кращих результатів у 2012 році.

Зокрема, показовим у цьому плані є приклад ПАТ „Тернопільський радіозавод „Оріон”, чистий прибуток  якого у 2011 році склав 15,0 тис.грн., у той час як у 2010 році товариство мало  збитки та заборгованість до бюджетів різних рівнів. Середня заробітна плата на підприємстві  у 2011 році була більше 2100 гривень, що  перевищує середню по Тернопільській  області за відповідний період. Товариство і у 2012 році планує не допускати заборгованостей із заробітної плати.

Стабільно із прибутками працює ПрАТ “Чортківське племпідприємство”. Це товариство, не зважаючи на економічні труднощі, проблеми у здійсненні сільськогосподарської діяльності  з 2004 року на  щорічних зборах акціонерів приймає рішення про нарахування і виплату дивідендів акціонерам, у числі яких є і держава.

Регіональне відділення докладає зусиль, щоб підприємства, які перебувають у корпоративному управлінні держави,  працювали без боргів по зарплаті, у бюджет та по сплаті внесків на загальнообов’язкове  державне соціальне страхування у 2012 році, повідомили “Про все” у  прес-службі РВ ФДМУ по Тернопільській області

Тернопілля урочисто відзначатиме 125- річчя з дня народження відомого режисера Леся Курбаса

Шумський торфозавод та ще ряд “ласих” кусків пропонують в оренду