Тривала перерва у трудовій діяльності: як повернутись у професійну сферу та бути повноцінним конкурентом на ринку праці

Поділитися

20 лютого 2012 р. у гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості відбулося чергове засідання жіночого клубу “Гармонія” на тему “Тривала перерва у трудовій діяльності: як повернутись у професійну сферу та бути повноцінним конкурентом на ринку праці». Участь у заході взяли 17 осіб прекрасної статті, які знаходяться в активному пошуку роботи і вже стикнулися з даною проблемою.

«У кар’єрі жінки часто трапляються тривалі перерви, які обумовлені різними причинами: чи то народження дитини,  чи звичайна втрата роботи, а можливо, просте бажання відпочити, яке затягується на місяці та роки. Домашні турботи, любляче і дружнє оточення, обмежене коло спілкування призводять згодом до того, що, якщо з якихось причин особа не працювала досить тривалий час, повернутися  до професійної діяльності буває вкрай складно»- зауважила фахівець центру зайнятості Інна Лісовська.

Поділитись своїм баченням подолання даної проблеми прийшли гості заходу, серед яких, були професійні психологи та успішна бізнес-леді.

«Причиною такої проблеми є психологічний бар’єр, страх перед новими людьми,  колективом, втрата впевненості в своїх силах і можливостях, боязнь нового та непізнаного –  зазначила  Тетяна Кучер приватний підприємець та  психолог за фахом – необхідно перебороти свої страхи, сміло йти вперед та нічого не боятись!»

Оксана Бойсюк – старший лідер компанії  «Mary Key»  порадила усім присутнім  бути гнучкими у житті,  пристосовуватись до вимог ринку праці, розвивати внутрішні потенціали, планувати своє майбутнє  та обов’язково мати ціль у житті.

Завершальним етапом засідання жіночого клубу було проведення  гри «Перешкода у житті», яку провела практикуючий психолог Любов Медведь. За умовою: коло-сформоване власне учасницями – символізує  життєві перешкоди, які необхідно подолати. Кожна учасниця по черзі стає у центр кола і шукає можливість подолання перешкоди -«живої стіни», використовуючи власне бачення виходу із даної ситуації: прохання, переконання, хитрість, сила і т.д.

«Саме таким чином, як ви долали  умовні перешкоди, ви проходите через життєві проблеми – відзначила п. Любов – хтось активно «розштовхує оточуючих ліктями», а інші шукають допомоги, розуміння та підтримки  друзів та однодумців. Одним – щастить, і з першої співбесіди вони мають гарну роботу, достойну заробітну плату, а іншим приходиться «стукати у велику кількість дверей», і не завжди позитивний результат приходить відразу. Найголовніше – не розчаровуватись та не боятись перешкод, не бути пасивним у професійному плані, працювати над собою та вірити у свої сили!».

На завершення учасниці та гості обмінялися думками та враженнями. З масою позитивних емоцій та приємних побажань активно ринулись до пошуку роботи.

Чому тернополяни не підтримають нафтового магната Івана Матієшина у депутати (опитування)

У Тернополі впіймали квіткового Остапа Бендера