У Тернополі чиновники тренувались. До льодоходу і паводку

Поділитися

14 лютого в актовому приміщенні Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації відбулось тренування до пропуску льодоходу і паводків у 2012 році. Участь у тренуванні взяли посадові особи обласного управління водних ресурсів, облгідрометцентру, управління МНС в Тернопільській області та ін.
Засідання розпочав начальник  управління Василь Майка, котрий нагадав проблеми минулорічного пропуску льодоходу та наголосив на необхідність постійного чергування,  перебування у стані готовності усіх підрозділів,  оперативного реагування при виникненні НС.
Начальник сектору облгідрометцентру  Софінська О. В. доповіла про агрометеорологічні умови, що склались на даний час в Тернопільській області.  Оскільки зволоження грунту нижче середнього та його промерзання складає до 44 см, високої повені не очікується. Відбуватиметься поступове танення снігу та просочування води в грунт. Основну загрозу повені становлять можливі затори льоду на річках та водосховищах,  надходження теплого дощового циклону з півдня, що моло б призвести до значного перезволоження грунту, а також приспускання води зі ставків. Льодохід  очікується на початку першої – в кінці другої декади березня.
Іван Бабій, який займає посаду заступника начальника управління з питань надзвичайних ситуацій – нагадав присутнім, що першочергову  ланку  своєчасного вжиття заходів щодо захисту населених пунктів, с/г угідь, виробничих об’єктів  під час пропуску льодоходу, повені та паводків складають голови сільських та селищних рад. Саме від них залежить  чи прибрано навколо водойм та чи не захаращені місцеві потічки та прибережні захисні смуги.
Вічарук Я.Д – заступник начальника обласного управління водних ресурсів – доповів про місцерозташування  локальних зон заторів, а також  територій, де  загроза затору складає досить високий відсоток. В перелік увійшли села Заліщицького, Бучацького та Борщівського районів, а також зони, де загроза підтоплення стоїть вже сьогодні – с.Критівці Збаразького району, с.Товстеньке Чортківського району, с.Завадівка Монастириського району. Наразі обстеження цих територій вже проведене та управлінням облводресурсів розпочаті роботи з ліквідації цих підтоплень. Ярослав Данилович запевнив, що аварійні бригади міжрайонних управлінь водного господарства знаходяться в повній комплектації та готовності до пропуску льодоходу, а також наголосив про можливість відселення мешканців населених пунктів, де відбувається підтоплення.
Греса Ігор Іванович – начальник відділу МНС України в Тернопільській області доповів про готовність управління до боротьби із заторами та зажорами. Для цього управлінням розроблено проект вибухових робіт, готовий загін з 80 чоловік та наметове містечко на 150 чол.
Наголосив, що болючим залишається питання пропуску льодоходу в районі  Хотинського моста через річку Дністер. Адже міст належить Франківському облавтодору, що унеможливлює проведення вибухових робіт при виникненні затору коло моста, а пологі схили знаходяться на території  Заліщицького району, де зберігається можливість повені, повідомляє сайт Тернопільводгоспу

У Римі є найбiльша у свiтi неофiцiйна бiржа пошуку роботи для українцiв-нелегалiв

На Тернопільщині мерзнуть психологи. Через бомжів