У Тимошенко гастрит і алергія на яйця

Поділитися

В серпні 2011-го року у Юлії Володимирівни були підшкірні крововиливи і гострі болі, а також загострення хронічних гастриту і панкреатиту, дисбактеріоз кишечника і аденоміоз матки, кропив’янка і алергія на продукти.

Про це йдеться у матеріалах справи “Юлія Тимошенко проти України”, які розміщені на сайті Європейського суду з прав людини.

У пункті 3-му “Умови утримання в СІЗО №13 Києва” розділу А “Обставини справи” перераховуються симптоми і хвороби, на які скаржилася Тимошенко в серпні 2011-го року:

“Заявник скаржився на раптові підшкірні крововиливи, гострий біль у животі і горлі, загострення хронічних захворювань, в тому числі хронічного гастриту, хронічного панкреатиту, дисбактеріозу кишечника, аденоміозу матки, вузловий зоб 2-го ступеня, безсоння, рецидивуючу кропив’янку змішаного алергічного генезу, алергію на медикаменти та продукти харчування (яйця)”.

The applicant complained about sudden subcutaneous haemorrhages, acute pain in her stomach and throat, exacerbation of chronic diseases, including chronic gastritis, chronic pancreatitis, intestinal dysbiosis, adenomyosis of the uterus, grade 2 nodular goiter, insomnia, relapsing allergic urticaria of mixed genesis, severe drug and food (egg) allergy.

Також згадується, що затримана скаржилася на неможливості дотримання призначеної їй лікарем дієти, яка полягала в абсолютній відмові від яєць, м’яса і тваринних жирів.

За словами Тимошенко, вона не могла споживати жодної з пропонованих у СІЗО страв через “хронічні гастроентерологічні хвороби та алергії”. Після кількох трапез в ізоляторі ці хвороби загострилися і в неї з’явився постійний біль у шлунку, стверджує Юлія Володимирівна, повідомляє Інфопорн

“Про все” буде вдячне читачам із медичною освітою, які зможуть адекватно пояснити рівень загроз перерахованих симптомів для життя і здоров’я ув’язненого екс-прем’єр-міністра.

Петро Гринчишин вважає заяву Наливайченка провокативною

Дружина загиблого Олександра Луня пообіцяла розповісти, хто був за кермом автомобіля губернатора Тернопільщини