За порятунок від чар студентка заплатила шахрайкам майже вісімнадцять тисяч гривень

Поділитися
    Понад п’ятнадцять найменувань виробів із золота загальною вартістю майже вісімнадцять тисяч гривень стали власністю шахрайок, котрим довірилася юна тернополянка.
Відмолювання гріхів – саме такий сценарій розіграли дві пройдисвітки перед жертвою. У відділі міліції, куди звернулася 21-річна тернополянка після того, як оговталася від чар, вона толком навіть не могла пригадати, що саме говорили їй зловмисниці. Каже, це були загальні фрази про прокляття, хвороби, смерть, а вона в них шукала факти з власної біографії. Проте, тверезо мислити студентка стала надто пізно, коли були втрачені гроші та золоті прикраси.
Зрештою, «симптоми» такої поведінки властиві усім, хто коли-небудь попадався на гачок пройдисвітів, тому порада правоохоронців – не ставайте до розмови з невідомими, тим паче з тими, хто пропонує вам ворожбу чи зняття порчі. Не дайте жодної можливості зловмисникам втягнути вас у цю «рольову гру». Пам’ятайте, шахраї – неабиякі психологи. Вони майже безпомилково вгадують, хто здатний повірити їм. На їхній гачок потрапляють ті, хто йде, нікуди не кваплячись, і про щось журиться. Здебільшого, це жінки.
Так і трапилося з потерпілою тернополянкою. Незнайома молодиця перестріла її дорогою додому. Спочатку запитала як пройти до ательє, а далі стала торочити про свої здібності рятувати людей від чар та поробів. Розмову жертва, як це часто трапляється, підтримала. І шахрайська справа пішла, як по маслу. Підіграла зловмисниці спільниця, котра запевнила, що остання й справді може допомогти, бо колись від нещасть врятувала її. Жертві запропонували позбутися усіх проблем шляхом відмолювання гріхів. Але ритуал потрібно було здійснити над «речами, що притягують прокляття, – грошима та золотими виробами». З собою потерпіла не мала нічого, але пройдисвітки запевнили, що «заради порятунку її сім‘ї згодні зачекати, поки студентка збігає додому і принесе цінності».
Як розповідають досвідчені оперативники, здебільшого, такі шахрайські схеми – справа однієї години. Не виключено, що потерпіла психологічно і емоційно потрапила у залежність від шахраїв. Аби цього не сталося, не треба під час розмови дивитися незнайомцям у вічі, не простягати руку для ворожби, а краще – взагалі відійти якнайдалі від таких співрозмовників.
Але тернополянка зробила усе з точністю до навпаки. Через деякий час у домовленому місці вона знову зустрілася з «рятівницями». Принесла усі гроші, що знайшла вдома та золоті прикраси на суму майже вісімнадцять тисяч гривень. Шахрайка почала шепотіти якісь слова і запевнила, аби остаточно розвіяти прокляття, треба здійснити важливий ритуал – обійти з пагубними грошима та золотом навколо будинку тричі. І пішла…
Фінал цієї історії очевидний. «Рятівниці» зникли, а тернополянка звернулася до правоохоронців. Міліціонери вживають усіх заходів, аби затримати підозрюваних.
Придивіться уважно до фоторобота, складеного зі слів потерпілої.

Це жінка віком 35-40 років, середнього зросту, повної статури. Особлива прикмета – надщерблений верхній передній зуб. Була одягнена у чорну коротку дублянку, рожевий берет, темно-сині джинси, чорні чоботи.
Спільниця шахрайки на вигляд 40-років, середнього зросту, худорлява, темне волосся.
Кому що-небудь відомо про місцеперебування підозрюваних, або хто потерпів від них, звертайтеся за телефонами у Тернополі: 27-13-72, 52-61-58, 27-12-30 або 102 у будь-який відділ внутрішніх справ.

Злочинна зграя постала перед судом

Оприлюднено нові правила для «спрощенців»