Звернення голови державної податкової служби у Тернопільській області

Поділитися

Шановні громадяни!

Звертаюся до Вас зі словами щирої вдячності та глибокої поваги за своєчасно сплачені податки в 2011 році. Адже завдяки усім тим, хто сумлінно виконав свій конституційний обов’язок, було забезпечено надходження платежів до бюджетів усіх рівнів. Держава отримала змогу своєчасно виплатити заробітну плату працівникам бюджетної сфери, пенсії та інші соціальні виплати.

Чималий внесок у наповнення державної скарбниці роблять громадяни, які декларують свої доходи. Адже ці кошти надходять до місцевих бюджетів, а звідти повертаються у вигляді соціального захисту Ваших рідних, близьких та усіх незахищених верств населення. Дякую усім, хто торік задекларував свої доходи, за їхню громадянську свідомість та чесно виконаний обов’язок.

Нині триває кампанія з декларування доходів громадян. Щороку зростає чисельність громадян, які цікавляться податковим законодавством, пов’язаним з оподаткуванням їх доходів, самостійно подають декларації та сплачують податки, як це передбачено ст. 67 Конституції України.

Хочу зазначити, що податкова декларація про майновий стан та доходи подається громадянином, який зобов’язаний подати таку декларацію при отриманні доходів, з яких податок при виплаті не утримувався, іноземних доходів або має право подати таку декларацію для отримання податкової знижки.

Декларація подається особисто до податкового органу за місцем проживання до 1 травня. Декларацію можна також надіслати на адресу податкового органу поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення не пізніше ніж за 10 днів до закінчення граничного терміну її подання.

В кожній податковій інспекції області Вам нададуть кваліфіковану допомогу фахівці органів державної податкової служби.

Пам’ятайте, що вчасно подана декларація про доходи – це Ваша турбота про незахищених та знедолених. Це і є соціальна справедливість. А вчасно сплачені податки, якими поповнюватиметься державна казна, сторицею повернуться до Ваших потреб, прагнень, сподівань.

 

З повагою, Голова ДПC у Тернопільській області Олександр Вітрук

Оприлюднено нові правила для «спрощенців»

Мільйонерів на Тернопільщині більшає як грибів після дощу