«Атріум fashion days»: препаскудна організація високої моди

Поділитися

Нещодавно у Тернополі відбулися покази високої моди «Атріум fashion days» . Про це писали чи не всі ЗМІ. «Про все» доволі критично віднеслось до події. Тут ж отримало чимало гнівних коментарів.

Прочитати і побачити відео із заходу можна тут

Ми вирішили пояснити найбільш неадекватним коментаторам своє бачення

Говорити про те, що свято моди почалось із запізнення, марно. «Хворобу Ющенка» підчепили майже всі тернопільські культурні події.

Але комедійність ситуації у тому, що половина глядачі побачили шоу ще до його початку. Репетиція заходу (за словами працівників комунального закладу) відбувалась всього вдруге. Помітно було, що організатори нервують, моделі не знають як їм рухатись і куди йти.

Коли ж кравецька забава почалася, відразу прикро здивував заступник міського голови Олександр Степанюк, який того вечора виконував обов’язки мера. По-конячому. Поліз Олександр Іванович на сцену з ногами, руками, не обходячи лишніх 10 метрів. Молов дурниць не багато. Це не зіпнуло враження, як під завершення свята, коли «чесала» язиком начальниця тернопільської освіти Ольга Похиляк.

Самі ж покази разюче відрізнялися якістю робіт, матеріалів. Суттєво різнились  колекції й подачею. Іменні модельєри просто не залишили шансів місцевим випускницям Галицького коледжу. Виникало питання:  для чого дітям викладачі, які не вміють чи не хочуть підказати елементарні речі: вдалий музичний супровід, освітлення, не говорячи вже про логічність подачі колекції, створення топового зразка від якого всі інші «танцюють», індивідуальність модельєра, відповідність моделі до одягу тощо.

Про місця для преси на модному показі й говорити не приходиться. Здавалось би, зал був поділений на сектори, але для фотографів і відеооператорів не було виділено спеціального місця, щоб вони не заважали перегляду і водночас могли повноцінно виконувати свої професійні обов’язки. Про три ряди місць для акредитованих журналістів взагалі мовчимо. Це ж обіцялось на прес-конференції!!! Хіба велика втрата, що на одне місце претендували і журналісти, і глядачі?

Звичайно, що організатори дійства хотіли, щоб свято відбулось якнайкраще. Але хіба вміють у Тернополі зробити це організовано, без рваного ритму, без ведучого, який не має почуття такту і особливо смаку? Про провальний рівень «високої тернопільської моди» свідчить те, що найбільшим успіхом серед запропонованих колекцій, користувались… чорні стрінги співачки.

Звичайно, це був перший показ. Але «Про все» впевнене, що бізнесмен Тарас Демкура не дозволить більше так слабенько готуватись до свята моди у Тернополі. Ім’я дорожче. Тож, у травні побачимо.

 

Сьогодні в “Перемозі” відкривають виставку Ніни Гончарук

Про країну Моксель розкажуть у Тернополі 9 березня