Цього року на Тернопільщині з’явиться 676 гектарів лісів

Поділитися

Уряд розробляє довгострокову програму розвитку лісового господарства та деревообробної промисловості. Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров на нараді з протидії паводкам у Карпатському регіоні.

«Стосовно розвитку лісового господарства і деревообробної галузі та, зокрема, виробництва меблів, ми зараз розробляємо довгострокову програму і ми очікуємо на пропозиції від керівників областей Карпатського регіону. Ми повинні в комплексі всі ці питання розглянути і підготувати рішення для розвитку цієї галузі на найближчі 10 років», – сказав Микола Азаров.

Водночас глава Уряду поінформував, що в найближчі кілька років значно збільшиться заготівля деревини, оскільки більшість лісів України висаджувалися після Великої вітчизняної війни, тож лісові масиви потребують планової заміни. В цьому контексті Микола Азаров підкреслив, що необхідно максимально наситити внутрішній ринок продукцією деревообробної промисловості та меблями, експортувати ж готову продукцію, а не сировину.

Участь у виїзній нараді у Карпатському регіоні взяв начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Попадинець.

Хоча наша область не є тим регіоном, де деревина є основним бюджетоутворюючим ресурсом, проте на Тернопіллі триває активна робота щодо забезпечення високої економічної ефективності використання лісосировинних ресурсів, як запоруки фінансової стабільності діяльності держпідприємств, підпорядкованих Тернопільському управлінню лісового та мисливського господарства.

Так, за 2011 рік лісові держпідприємства нашої області від всіх видів рубок заготовили 265,3 тис. куб. м деревини, реалізували в круглому вигляді 247,1 тис. куб. м, що на 18,3 тис. куб. м, ніж за 2010 рік.

Державні лісогосподарські підприємства Тернопільської області щорічно проводять заходи з відновлення лісів в обсягах передбачених державною Програмою «Ліси України». Зокрема, 2011 року проведено відновлення лісу шляхом штучної посадки та посіву лісових культур обсягом 542 га та шляхом природного поновлення лісу на площі 61 га.

Обсяги відновлення лісу щорічно перевищують обсяги суцільних зрубів за рахунок заліснення площ вирубок поточного року та створення нових лісів на землях наданих для потреб лісового господарства.

На 2012 рік передбачено проведення заходів з відновлення лісів на площі 676 га, із них шляхом штучного посіву і посадки лісу – 611 га, шляхом природного заліснення – 65 га,  повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства

Водники Тернопільщини написали Азарову

Фотофакт із кривавої бійні, яку влаштував політик Євген Червоненко. 10 трупів!!!