Голова Тернопільської облради пропонує зберегти рідну мову з допомогою …кулака

Поділитися

Олексій Кайда: “Якщо ми піднімемося і гримнемо кулаком – зможемо зберегти нашу мову”

22 березня 2012 року в Тернополі біля обласної державної адміністрації свободівці та інші представники Комітету опору диктатурі провели акцію протесту стосовно заяви Президента України Віктора Януковича щодо висловленого в інтерв’ю ІТАР-ТАСС наміру ухвалити закон про дві державні мови – українську та російську.

Голова Тернопільської обласної ради, керівник обласної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олексій Кайда зазначив: “Піднімаючи мовну тему, влада кидає кістку, яка має розділити велику українську націю і стати відволікаючою технологією. Віра, мова і земля – ось те, що залишилося в українців. Бо все, що могли, вже продали і “прихватизували”.

Олексій Кайда додав, що українська мова пережила чи не найбільше тортур і поневірянь: “Питання мови байдуже лише не українцям, таким як азарови, табачніки і їм подібні. Через хвилю протесту ще раз можемо усвідомити, що ми – велична українська нація, душа якою співає мовою, даною ненькою Україною.

Якщо здамо нашу мову – нам буде соромно перед нащадками, перед собою і перед душами мільйонів українців, які були знищені антиукраїнськими режимами… Ми повинні вистояти! Ми не повинні боятися! Такі акції мають відбутися в усіх областях, районах, містах та селах України. Адже якщо ми піднімемося і гримнемо кулаком – зможемо зберегти нашу мову і нам не буде соромно за себе!”, – наголосив свободівець, повідомили “Про все” у   прес-службі Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

 

“Краса” по-тернопільськи (жахливий фотофакт)

Депутату, що розстріляв чоловіка на очах у дружини і сина, дали “умовних” два роки і… відпустили