На всіх патріотів України «камазів» не вистачить

Поділитися

В неділю, 25 березня 2012 – у трагічну дату вбивства Героя України Вячеслава Максимовича Чорновола, на Театральному майдані м.Тернополя  біля  його барельєфу відбулася  панахида та мітинг-реквієм  за участю народних депутатів України  Івана Стойка та Ярослава Кендзьора, міського голови Сергія Надала, депутатів обласної ради та громадськості краю.  

Ярослав Михайлович, побратим Вячеслава Чорновола, згадав у своєму виступі перед чисельною громадою Тернопілля відкриту, жертовну та вогненну вдачу цієї людини, їхні спільні епізоди журналістської праці в підпіллі, та зазначив, що найбільш болючим моментом у житті Чорновола стала зрада його ,так званими, друзями, а не поневіряння у совєцьких катівнях. Він також з жалем констатував , що Україна поки що не народила другого Чорновола, та кожен з нас свято зберігає пам’ять про незабутнього Вячеслава і прагне вибороти таку Україну про яку він  мріяв.

У своєму зверненні до громади Іван Стойко окреслив  тернистий шлях боротьби Вячеслава Чорновола  до найсвятішої  мети його життя – становлення та розбудови  незалежної  соборної  демократичної України  і закликав присутніх жити та діяти за Чоноволом, який   єдиним шляхом перемоги завжди вважав об’єднання  національно-демократичних патріотичних політичних сил на рівні України, за умови якого можна змінити діючий у нашій державі антиукраїнський «режим». Іван Михайлович  також зауважив, що велику надію Вячеслав Максимович покладав на молодь, тому те, що сьогодні на майдані прийшло вшанувати пам’ять про цього Великого Українця багато учнів та студентів є символічним доказом незборимості та величі українського чорноволівського духу.

«Вячеслав Чорновіл є перш за все нашим національним героєм», – зазначив народний депутат, а також додав, що «на всіх патріотів України «камазів» не вистачить і в Україні вже незадовго наступить переломний момент істини».

До учасників мітингу –реквієму звернулися також міський голова Тернополя Сергій Надал, депутати Тернопільської обласної ради, завідувачка кімнатою-музеєм Галицького коледжу ім.Вячеслава Чорновола Омеляна Парило, Особливим щемом  у душах відлунювали слова присвячені Вячеславу Чорноволу з уст дітей – учнів данного освітнього закладу.

Жителі Тернопільщини чисельно взяли участь у молитві – панахиді за душі Вячеслава  Чорновола та його дружини Атени Пашко  і поклали квіти до барильєфу.

Прес-служба народного депутата України Івана Стойка                                                                 

Тернопільщина у вогні

Губернатора Тернопільщини арештували…