Керівник автотранспортного підприємства пів року привласнював зарплату сторожа “Нажився” аж на 6 тисяч гривень

Поділитися

Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за фактом привласнення грошових коштів шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення стосовно голови правління автотранспортного підприємства.
Дослідчою перевіркою встановлено, що голова правління автотранспортного підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, у липні минулого року видав за своїм підписом наказ, відповідно до якого на роботу було прийнято вартівника з оплатою праці у відповідності до штатного розпису.
У подальшому керівник підприємства, добре знаючи, що вартівник до роботи не приступив, підписав табель обліку його робочого часу за липень, до якого було внесено неправдиві відомості про те, що останній відпрацював у липні 21 робочий день. Окрім цього голова правління підписав платіжну відомість без номера, у яку було внесено суму до виплати у розмірі 848 грн.
У результаті, на підставі підроблених документів, керівник підприємства отримав у касі товариства вищезазначені гроші, призначені нібито для виплати зарплати вартівнику.
За аналогічною схемою голова правління справно отримував та привласнював зарплату вартівника ще впродовж пів року.
Таким чином очільник підприємства у період з липня 2011 року по січень 2012 року, зловживаючи своїм службовим становищем, вчинив службове підроблення та безпідставно заволодів грошима підприємства на загальну суму 6 тис. 99 грн.
Кримінальну справу стосовно голови правління автотранспортного підприємства порушено ст. 191 та ст. 366 КК України, повідомили “Про все” у прес-службі прокуратури Тернопільської області

Школярка вигадала кримінальну історію про власне викрадення та пограбування

Чому 43 тисячі вболівальників не приїдуть на Євро-2012 до Львова. Про Тернопіль мовчимо