МММ, МММ-2011: що це таке? Дослідження масової істерії з Тернополя

Поділитися

Читати до кінця, масштаби обману населення ЗМІ просто вражають
Роздуми на найскандальнішу тему нашого часу, Мавроді і його нове дітище МММ-2011.
УВАГА ФІНАНСОВА ПІРАМІДА – СОЦІАЛЬНА МАТРИЦЯ!

ІСНУЄ ВІРОГІДНІСТЬ ВТРАТИТИ ВСІ СВОЇ ГРОШІ!


Велика кількість реклами і шуму навколо скандального фінансового проекту «Каса Взаємодопомоги Сергія Мавроді» – сьогодні, мабуть, найбільш обговорювана тема в усіх колах. Від малозабезпечених сімей до політиків і чиновників першої величини. Що ж це за проект? Черговий раз нас хочуть обдурити або ж це щось настільки екстраординарне незвичайне і цікаве, що варто розглянути його в деталях? Спробуємо зрозуміти, як же все-таки це працює? І чому думки про Мавроді та його проектах настільки різні. Як завжди, я вирішив використовувати тільки науковий підхід, тобто: не вірити ні тим, ні іншим, а просто звірити факти.

Отже, приступимо. Головне твердження ЗМІ і противників проекту МММ-2011 – “Скандально відомий Сергій Мавроді, почав свій новий проект” Ми можемо Багато чого – Глобальна Каса Взаємодопомоги “- який є аферою, шахрайською схемою і нічим іншим бути не може. Мета Мавроді – вимантити гроші довірливих громадян, обдурити всіх і втекти з грошима з країни …

Думки щодо даних заяв дуже різні. Однак я прийшов до висновку, що втекти від держави, а точніше – у випадку з масштабом його нового проекту від багатьох держав (сьогодні це вже більше 40-ка країн) – просто неможливо. А от посміятися з істеричних криків чиновників усіх мастей і рангів, які мало не щодня лунають з центральних телеканалів – це можна. Що він успішно і робить вже протягом року. При більш детальному вивченні того, що він запропонував, стає зрозуміло – як він це робить.

Ось до якого висновку я прийшов, вивчаючи механізм специфічних взаємин між людьми, який запропонував С.Мавроді. По суті, МММ-2011 – це спільнота людей, які домовилися між собою про те, що якщо всі вони  разом будуть грати в гру за певними правилами (а як ми знаємо все наше життя гра), то тоді наша умовна одиниця (назвемо її – маври), яку ми самі для себе придумали – буде рости. Рости на 20% -30% в місяць по відношенню до будь-яких інших валют світу. Ми як спільнота домовляємося про те, що якщо кожен виконає правила, то умовна одиниця буде рости в ціні – ВСЕ! Ось так ось ми самі собі вирішили і крапка! Ніхто нам не указ і не зупинить нас. Благо закони поки не забороняють нам думати по своєму: на думки людей цензуру не накладеш … Ось та сама ідея, яка змогла об’єднати мільйони людей по всьому світу. Ідея, яка змогла зруйнувати всі стереотипи і шаблони, які нам, так чи інакше, нав’язують з боку.

Що ж це за правила такі? На що вони схожі? Чому вони так цікаві, незвичайні і навіщо виявилися потрібні такій великій кількості людей по всьому світу? Складається таке враження, що всі тільки й чекали такого механізму в дії. Люди дізнаються про це й самі шукають як стати учасником цієї спільноти – стати частиною цієї глобальної фінансової соціальної мережі. Давайте спробуємо проаналізувати, яку користь може принести нам, як спільноті, така умовність і така неіснуюча віртуальна валюта? Яку роль вона виконує в процесі регулювання взаємовідносин між учасниками системи МММ-2011?

Для прикладу давайте розглянемо, що нам дає те, що акції, припустимо фірми GOOGLE, зростають у ціні? Адже якщо пригадати, вони вийшли на ринок за ціною 50 доларів, а через три роки коштували вже 650 доларів. Що це нам дає? Ми це назвали Фінансовим Інструментом і ім’я йому Акція. Ми домовилися вважати її цінною, купувати і продавати її один одному, приймати в рахунок оплати. Російський аналог компанії Google – пошуковик Яндекс, вивів свої Акції на ринок в 2011 році, вони також показують стрімке зростання, інформацію про це легко знайти в інтернеті.

Гаразд, поїхали далі. Які ж такі хитрі правила повинні виконуватися, на думку автора-винахідника цих вигаданих віртуальних Маврів, що б їх курс завжди або дуже багато років, ріс по відношенню до інших світових валют? На що дуже сильно схожі ці правила при детальному розгляді?

Правило 1

Я відкриваю рахунок у банку на своє ім’я і вношу туди гроші, скажімо 1000 доларів або 10 000 доларів, або 100 доларів – це не важливо, сума значення не має. Далі я повідомляю про це спільноті МММ-2011, яке інформує мене про всі новини і дає можливість спілкуватися з однодумцями, які теж погодилися грати в цю гру – так само як і я. За такими ж правилами як я, щоб наше віртуальне вигадане МАВР росло в ціні. З цього випливає, що членам спільноти – просто подобається так взаємодіяти між собою, і вони всі прийняли такі правила гри. Подобається самоорганізуватися, об’єднатися без втручання в наші відносини, яких би то не було регуляторів. Придумати самим собі валюту нашої спільноти, яка за нашим задумом буде рости в ціні кожен день, так як ми застосуємо до неї біржові правила фондового ринку, і будемо суворо їх дотримуватися. Вирішили ми всі разом висловити такий  незвичайний протест. Об’єдналися самі в одну єдину мережу і, використовуючи внутрішню – вигадану нами умовну одиницю, відповідально допомагати один одному реальними грошима за певними правилами – не порушуючи їх.

Правило 2

Я, як член віртуального співтовариства “Ми можемо Багато чого”, обіцяю: якщо до мене звернуться, щоб я перерахував свої гроші, які знаходяться на моєму особистому рахунку – скажімо Олександру, у вигляді матеріальної допомоги або подарунка – я їх перерахую. За нашими правилами, такий перевід  може і повинен відбуватися в той момент, коли Олександр отримує дозвіл продати. Олександр, купив їх раніше і тепер у нього закінчився термін заборони на продаж. Припустимо це 100 Маврів, він купив їх, коли МАВР коштувало 1,5 долара. Тобто, заплатив за ці 100 Маврів – 150 готівкових доларів. В реальному світі, це виглядало так: він, так само як і я, просто поклав їх на свій власний рахунок з умовою, що якщо потрібно буде, то він їх перерахує – кому вкаже співтовариство (зверталися до нього чи ні, теж питання, можливо , вони в нього так і пролежали на його рахунку, як виявилося і таке буває в МММ-2011). І ось, минуло кілька місяців, Мавр виріс в ціні, тепер коштує 3 долари. Олександр може продавати Маври, утримувачем яких він є. Він повідомив про це спільноті, і спільнота попросило мене купити в Олександра ці 100 Маврів. Курс на сьогодні 3 долари за Мавр, тобто це 300 доларів. Для Олександра – різниця в ціні між купівлею та продажем – це і є вигода чи виграш, назвати можна як завгодно, як вам більше подобається. Можна зберігати свої гроші, як на особистому рахунку, так і на рахунку десятника, якого Ви самі собі обираєте. Це ще більше спрощує обмін грошима і знімає з вас зобов’язання бігти в банк, відразу після того, як до Вас прийшло звернення спільноти про необхідність перекладу.

Правило 3

Якщо я відмовлюся купити в Олександра Мавра – тобто відправити йому матеріальну допомогу, перерахувати йому гроші на його рахунок – назвати це можна по різному, тоді спільнота МММ-2011 виключає мене з своїх учасників, каже мені – йди, нам не по дорозі, у нас тут свої правила. Не приймаєш їх – не береш участь, все дуже просто. Гроші твої на рахунку як лежали, так і лежать. З бази ми тебе видалили і твої Маври, які ти купив своєю обіцянкою виконувати правила спільноти, теж видалені з системи. Все – Щасливої ​​дороги, поки! І що тоді? Я щось втратив? – Ні, все залишилось на моєму рахунку. Я щось заробив, теж немає. Цікаво, правда? Більше правил для учасників ніяких немає. Лохотрону ж, у вигляді виманювання у чесних громадян грошей шляхом обману та зловживання довірою, з метою наживи С.Мавроді, як нам віщають ЗМІ, – і зовсім не спостерігається. Це так само підтверджується результатами перевірки Генеральної прокуратури, проведеної за зверненням прем’єр-міністра України М.Азарова, яку він зробив публічно – в програмі «Велика Політика» на телеканалі Інтер. Було б це інакше – давно б уже, нам з Вами, повідомили про це представники Генеральної прокуратури. Вказали б на те, які закони порушує співтовариство МММ-2011 або учасники цієї спільноти, були б прийняті відповідні законних заходів. Сьогодні ж, в цьому співтоваристві беруть участь абсолютно всі, в тому числі і рядові співробітники правоохоронних органів, правда, здебільшого анонімно, Системою – це не заборонено.

Йдемо далі. Припустимо, я перерахував Олександру добровільно свої гроші, повністю усвідомлюючи, що гарантій повернення ніяких немає, що тепер? А тепер найцікавіше. З цього моменту я просто чекаю і сподіваюся, що в майбутньому, коли мені буде дозволено продавати свої Маври, хтось із нашої спільноти, так само як і я, виконуючи наші загальні правила, перерахує за мої МАВР гроші мені. За тим курсом, який буде на день, коли я вирішу їх продати (курси ми собі розписали на рік вперед). Немає жодних гарантій того, що мені хтось так само перерахує, фактично я надав матеріальну допомогу Олександру в надії на те, що мені теж нададуть матеріальну допомогу. Все, от і всі правила. Ніяких складних і незрозумілих схем, все просто і зрозуміло. Спільнота «Ми можемо Багато чого» – побудовано на надії, що в людях є ДОБРО, що вони можуть самостійно, без будь-яких регуляторів з боку держави – самоорганізуватися і об’єднається. Домовиться між собою, і відповідально допомагати один одному, використовуючи механізми у вигляді віртуальної гри для зручності. Де-юре і де-факто – це повністю законні відношення між людьми в будь-якій країні світу!

Відсутність гарантій, повний і відкритий доступ до інформації, розуміння всіх процесів, що відбуваються всередині спільноти кожним з його учасників, всупереч скептичним прогнозам різних аналітиків, їх запевнень про те, що така система не зможе працювати в принципі, і спочатку приречена на крах і руйнування – успішно працює вже другий рік. І тільки починає набирати швидкість розвитку і темпи зростання. У всіх країнах, де є учасники, сьогодні, відкриваються клуби «Ми можемо Багато чого» на центральних вулицях міст, куди люди можуть прийти і отримати всю необхідну інформацію, відповіді на всі свої запитання. Побачити учасників, які вже давно знаходяться всередині першої в світовій історії, фінансової соціальної мережі – МММ-2011. Поговорити з ними, дізнатися свіжі новини і просто відпочити від суєти за чашкою кави або чаю, спілкуючись один з одним.

Я впевнений, що є серед тих, хто читає і ті, хто знає і розуміє закони фондового ринку. Подивіться навіть ті, хто не розуміє, про що нам пишуть іноді новини: В 1996-м, Український олігарх, Костянтин Жеваго, купив свій перший пакет акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. Через 11 років він провів на Лондонській фондовій біржі IPO (вивів компанію на фондовий ринок) створеної на базі ГЗК компанії Ferrexpo і став мільярдером. Фондовий ринок – збільшив активи 10 до 1. Що це означає? Упускаючи всі складні терміни та пояснення, це означає: підприємство, випустило акції на ринок, і ринок оцінив їх в таку ціну. На чому будується оцінка, як ринок оцінює? На очікуваннях інвесторів та інформації, яку надало саме підприємство. Очікування такі: підприємство буде розвиватися, розширюватися і нарощувати активи. На момент виходу, на ринок, і перші кілька років після цього – це поки ще не доконаний факт, а всього лише умовність – припущення.

Що ж таке тоді гроші? Це ж не просто папір, правда. Папір – це умовність. На ній намальовано щось. Ми назвали її купюрою і домовилися, що ця купюра буде символом вартості матеріальних благ. Обмінюючись цими купюрами, ми будемо так само обмінюватися речами, яким придумаємо або складемо ціну. Така умовність, нам потрібна для зручності, щоб не змінюватися товарами, як індіанці в давнину. Подібного роду умовності, постійно оточують нас на кожному кроці, просто ми їх не бачимо – нас цьому не вчили. Ось, наприклад, у нас на Україну – ГРИВНЯ. Це та ж умовність всередині спільноти, в даному випадку – країни. До цього були купони, до цього РУБЛІ СРСР. Але це завжди був папір, якою ми просто надаємо цінність, в результаті домовленості між собою.

У сучасному світі, можливість домовлятися про цінність у нас відняли, тепер цінність наших папірців-купюр встановлюють нам банкіри. А у випадку з спільнотою МММ вийшло, що Мавроді відкрив завісу, який простим смертним чіпати не можна. Він використовує інструменти Фондового ринку і Федеральної Резервної Системи США, а точніше – інструменти банкірів. Він просто сказав: – «люди, якщо ми об’єднаємося і домовимося про те, що ми будемо діяти, строго за певними правилами, то тоді наша віртуальна валюта – буде завжди зростати в ціні високими темпами і буде ліквідною. Кожному з членів співтовариства від цього буде користь. За цим простим для розуміння правилами, нам потрібно як спільноті, завжди викуповувати наші Маври, коли хтось їх продає. А тим, які продають, потрібно завжди продавати, скажімо, не більше ніж 25-35% від того, що на рахунку і дозволено продавати (знято заборону на продаж) – в один календарний місяць ». До того ж, такий постійний і стрімке зростання може тривати, може і не нескінченно, але дуже довго. У випадку з банками, страховими компаніями, фондовим ринком – така модель і дотримання цих правил показали свої просто неймовірні можливості. Постійне зростання протягом останніх кількох десятків років.

Ці правила, за якими живе співтовариство МММ-2011 і його віртуальний Мавр – повністю побудовані на умови зростання акцій компаній на фондовому ринку. Акції ростуть якщо: 1) У інвесторів позитивні очікування, 2) Постійно є ті, хто купує, 3) Інвестори купують акції, тримають їх, не продаючи – якийсь певний термін. А коли продають, то продають не все, а тільки частина, залишаючись і далі бути держателями акцій, 4) Коли хтось хоче продати акції, компанія або інші власники акцій, завжди і без затримок викуповують акції за поточним курсом. Ці правила можуть прокоментувати експерти, і скажуть так це чи ні.

Якщо зібрати це все докупи, то це просто відносини людей, що існують у вигляді свого роду гри в соціальній мережі, але побудований за аналогією механізму роботи, а по суті – точно копіює систему часткового резерву ФРС США, за якою сьогодні живе весь світ. Подобається нам це чи ні, але це так. Така сьогодні сучасна грошова система, докладно описана в документі ФРС США під назвою «Сучасна грошова механіка».

Так само це можна назвати віртуальним протестом проти цієї  не справедливої ​​грошової системи, яка працює сьогодні. Гра ж навчить людей тому, як працюють і живуть власники банків сьогодні.

Ми, люди, можемо – просто домовиться – таким чином обмінюватися нашими особистими грошима між собою. За рахунок чого це стає можливим? Давайте подивимося ближче на цю незвичайну і унікальну гру. Існує заборона на продаж маврів на певний термін. Він робиться для того, щоб поки у одних учасників діє заборона на продаж, їхні гроші могли ті, кому вже дозволено продати (тобто вони, просто роблять переклади іншим учасникам – безоплатно, у вигляді матеріальної допомоги). І так по колу, плюс постійно приходять нові учасники. Так як, вникнувши в механізми і правила цієї гри – вона подобається абсолютно всім. Всім хто розібрався, зрозумів, як це працює і при цьому має якусь вільну суму готівки, яку як він сам для себе визначив, буде не особливо то й шкода втратити Адже гарантій ніяких немає (у кожного, як ви розумієте, це різні суми). Та  які сьогодні у нас гарантії? Багато людей це прекрасно розуміють, досить згадати вкладників банку «Україна», банку «Надра», кредитних всіляких спілок. Там було стільки гарантій, але яка їм ціна виявилася на перевірку?

З проведенням грошової реформи 1996 р. НБУ вводить для гривні валютний коридор – фіксуючи, тим самим, верхню і нижню межі офіційного валютного курсу. Нам це піднесли як велике благо. Однак, ми з Вами, добре пам’ятаємо – як нас переконали брати кредити в доларах, розповідали з телеекранів, що курс стабільний. Прив’язаний жорстко, коридор 5 грн + / – копійки, а потім в один день він став 8 грн за долар. Одним розчерком пера, Нацбанком України було встановлено новий валютний коридор для гривні і мільйони наших сімей по всій Україні виявилися у борговій ямі, на межі виживання, а підприємці втратили свій бізнес. Хто на цьому заробив ми – знаємо, і те, це були не ми з Вами – теж …

Повернемося тепер до нашої «Касі взаємодопомоги», Інтернет стер всі межі. Сьогодні в системі МММ-2011 – вже понад 15000000 учасників, власників віртуальної валюти співтовариства, а значить можна сказати віртуальних вкладників.

Дії і поведінка учасників, в цій віртуальній касі, ті ж самі, як і всередині будь-якого Банку. Банки беруть депозити і встановлюють нам заборону на зняття раніше покладеного терміну. Для чого? Щоб мати можливість дати наші гроші комусь іншому і на цьому заробити. Що відбувається, коли ми приходимо знімати гроші з банку? Хіба він шукає, де наші гроші, щоб нам віддати? Звичайно, ні.

Найцікавіше, з цієї фінансової соціальною мережею – Касою взаємодопомоги МММ-2011, що жоден банк у світі не здатний залучити таку кількість вкладників, як це з легкістю зробив Сергій Мавроді за 1 рік. Хтось купив багато Маврів, хтось мало, але в середньому, по всій системі – вклад на одну людину становить приблизно 1000 доларів США. Це означає що (15 млн х 1000) = 15 млрд. доларів – загальний капітал усіх учасників, який доступний для загального користування. Як ви думаєте, вже зараз, можна буде просто мінятися між собою грошима? Скільки потрібно часу, щоб витратити таку суму? А якщо до літа кількість учасників подвоїтися? А в 2013-му році ми будемо спостерігати співтовариство розміром в 60-100 млн. чоловік по всьому світу, що тоді будуть нам говорити противники ідеї загальної каси? А все йде саме до цього, тому що умови виконуються. Всім все платиться, прямо ВВП якийсь виходить … Яке в уряду весь час падає, а у Мавроді, вийдуть, весь час зростає ….

На що ж тепер, як ми з Вами побачили, стає схожа, система взаємовідносин, яку придумав Сергій Мавроді в своєму механізмі МММ-2011? Я б сказав, це дуже схоже на матрицю, – де Все> Всім> Платять. Чи це схоже на Великій Міжнародний Банк. Тільки хитрість і сила його стабільності полягає в тому, що гроші вкладників цього банку лежать не в самому банку, а в кишенях або на рахунках самих же вкладників. Від вкладників банк отримує лише інформацію про те, у кого і скільки є грошей у кишені, або на рахунку, щоб можна було ефективно управляти грошовими потоками. І знову ж таки, всі переклади робляться самими вкладниками між собою і своїми особистими рахунками фіз.осіб повністю на добровільній основі, без будь-яких зобов’язань і гарантій. Що не заборонено ніяким законом ні в одній країні і ніколи не буде заборонено, це основа вільного суспільства. Тобто система на 100% законна.

Тепер, з приводу уявної загрози, про яку кричать з ТБ і преси, всілякі любителі власного піару, за рахунок колосального інтересу навколо системи МММ, різні так би мовити «захисники і рятувальники народу». Я ось думаю, все якраз з точністю до навпаки. Система МММ-2011 і механізм взаємного обміну всередині неї – не висмокче гроші у вкладників, що б С.Мавроді з ними втік, як постійно нам намагаються вселити. Навпаки, ця система дістане всі гроші, які лежать під матрацом у людей і змусить їх віднести в банк, щоб покласти на свій власний рахунок і брати участь в ній за запропонованими правилами. Хіба це погано? І далі: на сайті системи МММ-2011, можна зустріти людей з інших країн. Це означає, що жителі країн СНД купували МАВР за низьким курсом, а інші країни зараз будуть купувати Мавра, вже за більш високим і за правилами, будуть перекладати, як допомогу, реальні долари на рахунки жителів СНД. Хіба це погано? Так, по-моєму, нашому уряду, а особливо банкам, потрібно йому  дякувати і оберігати. Банки, по правді кажучи, вже раді цьому …

І знаєте, що найцікавіше, і забавляє найбільше? Один, якийсь чоловік, сидячи в порожній квартирі, придумав щось таке, що хвилює розуми людей з уряду декількох країн. З цього випливає простий логічний висновок – його інтелект на порядок вищий і потужніший, ніж їх усіх разом узятих. Або те, що він робить, – є той самий секрет, який страшно не хочуть визнавати за правду. І тому всіма силами знову намагаються нас залякати і заплутати, так як, вивчаючи цю модель функціонування системи МММ-2011, вони зрозуміли, що гроші не стікаються в одне місце, і тому вкрасти їх, як це було зроблено владою з АТ МММ в 94 – м році – не вийти. Я, звичайно, можу й помилятися, це Вам вирішувати, адже я всього лише людина, така ж як і Ви ….

P.S. Мені от одне цікаво і вкрай незрозуміло, чому держава, яка постійно заявляє про необхідність побудови громадянського суспільства, об’єднання всіх в одну велику родину, так страшно злякалася, побачивши, що люди самі почали будувати це суспільство? Напевно, це наслідок того, що народ втомився чекати милостині від держави, слухати їхню балаканину і казки про світле майбутнє на тлі щоденного зниження рівня життя в кожній окремо взятій сім’ї по всій країні і постійного зростання добробуту самої влади ….

P.P.S. Також мені б хочеться навести цитату автора-винахідника Глобальної Каси Взаємодопомоги – Ми можемо Багато чого, Сергія Мавроді:
“Багатьох не влаштовує нинішній стан речей. А ситуація проста насправді: якщо тебе ображають, принижують, зачіпають твою честь – протестуй. Не подобається – протестуй, якщо ти людина. А якщо ти не протестуєш і дозволяєш з собою так поводитися, то на що ображатися? ”

Для консультації у Тернополі можна звернутися за телефоном 098-771-29-53

Олександр Сич: “Новітня українська революція має постійно триваючий характер”

У Тернополі буде інтернет-телебачення