На Тернопільщині розпочались Шевченківські дні

Поділитися

Першою ластівкою з-поміж різноманітних заходів у рамках вшанування Тараса Григоровича Шевченка в області стало відкриття вже традиційної виставки  «Я так її, я так люблю мою Україну убогу…» у Державному архіві Тернопільської області. До уваги відвідувачів унікальні видання «Кобзаря», документи, пов’язані із перебуванням Тараса Григоровича на Тернопільщині та відзначенням Шевченківських днів у краї. Також представлені світлини пам’ятників Т.Г. Шевченку в містах та селах Тернопільщини.

Заступник голови Тернопільської обласної ради Олег Боберський, вітаючи громадськість із відкриттям такої цікавої експозиції, підкреслив: « Тарас Шевченко – великий пророк і геній. Народжений у селянській кріпацькій родині, він зумів піднятися до висот як мислитель, поет – фундатор української літератури, митець, ставши загрозою російському царату в час розквіту імперії. Він не лише  став основоположником української мови, національної літератури, а й охоронцем, захисником  нації у той час, коли із українця тодішня влада настійно ліпила малороса. Силою свого духу, відданістю та велетенською любов’ю до України Кобзар дав нам  приклад справжнього служіння своєму народові, своїй землі, – продовжив заступник голови облради.-   Тарас Шевченко актуальний і сьогодні, переконаний, що його слово буде жити і в наступних поколіннях. Бо така сила його таланту, його генію, його самопожертви ім’я рідної землі»

На завершення імпрези Олег Боберський подякував організаторам та гостям виставки. та запросив на подальші заходи, присвячені великому Кобзарю.

Головний режисер Тернопілського драмтеатру Олег Мосійчук повідав таємниці про патронат Кайди і про призначення керівника театру

До уваги тернополян та гостей міста!