Наливайченко: Без участі Тимошенко і Луценка у майбутніх виборах їх легітимність буде під великим сумнівом

Поділитися

«Ті, хто виступають проти об’єднання опозиції, або помиляються, або свідомо обманюють людей», – заявив голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко у парламенті Канади на слуханнях, присвячених українсько-канадським відносинам.

«Політичне й інституційне об’єднання опозиції дає чи не єдиний шанс на зміну ситуації в Україні і зміну режиму Януковича. Для того, щоб отримати демократичну більшість у Верховній Раді, нам потрібно скоординувати свої дії в рамках спільних виборчих штабів у Києві і в регіонах та забезпечити дієвий контроль на виборчим процесом – не допустити фальсифікацій, а якщо це стане неможливим, то разом визнати вибори нелегітимними», – заявив Наливайченко, виклавши план дій для об’єднаної опозиції: єдиний виборчий штаб – єдиний список кандидатів – парламентська більшість – новий Президент.

Виступаючи у парламенті Канади, Наливайченко засудив репресії проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка: «без участі у майбутніх виборах Тимошенко і Луценка легітимність виборів буде під великим сумнівом».

Наливайченко закликав уряд та правозахисні організації Канади направити спостерігачів на парламентські вибори 2012 року в Україні.

Він зазначив, що «одним із найважливіших завдань опозиції вважаю не лише спротив режиму Януковича, але й вироблення цілісного політичного бачення перспективи України – перспективи XXI століття. Це здатне зробити лише нове покоління українських політиків, яке приходить в нашій державі».

 

До уваги тернополян та гостей міста!

Найкращий подарунок на 8 березня: тернопільська версія