Наливайченко: Політика українофобів і олігархів у владі робить з наших дітей рабів на вкрадених заводах

Поділитися

Громадсько-політичний діяч, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко зустрівся з оргкомітетом громадського конкурсу  «Найкращий вчитель української мови» на Одещині, де політик перебуває з візитом.

Він констатував – у сьогоднішній Україні вчителі, на жаль, опинилися на узбіччі життя. «Це – один з системних елементів України Януковича, у якій якісна освіта має стати привілеєм багатих. Тим більше для цього уряду пріоритетом не є українська мова – міністр освіти Табачник навіть виступає за скорочення кількості годин для її вивчення у школах», – каже Наливайченко.

«Вільна людина в нашій країні – та, котра спілкується українською мовою і має можливості якісного навчання. Натомість політика українофобів і дикунів у владі Януковича позбавляє наших дітей майбутнього. Ми проти того, щоб політика українофобів і олігархів у владі робила з наших дітей рабів на вкрадених заводах. Вони саме тому обмежують права і якість освіти нашим дітям», – сказав політик.

«Тому ще раз висловлюю повагу тяжкій праці ентузіастів, української громади Одеси, котрі наперекір обставинам все ж діють, організовуються, працюють на благо України», – наголосив він. Наливайченко підкреслив, що прориву у викладанні неможливо досягти без зміни соціального забезпечення вчителів. Адже зараз соціальне становище утримує старших вчителів на межі бідності і позбавляє молодь бажання працювати в галузі освіти.

«Наша альтернатива – інвестувати в освіту, в кожного учня і вчителя, фінансово стимулювати розумне виховання кожної дитини і створити їм рівні можливості для навчання», – наголосив політик.

«Вчитель – це покликання, а не професія. Вона поєднує в собі одночасно і навчання, і виховання. У багатьох країнах вчительська професія належить до вищих класів і вважається престижнішою, аніж, наприклад, комерційна діяльність. Вчителі – це люди, котрі створюють майбутнє країни. Висловлюю вам вдячність за вашу тяжку працю заради розвитку української мови на Одещині», – сказав політик. Він вручив учасникам конкурсу книги лауреата Шевченківської премії, мешканця Одещини Володимира Рутківського, а також започаткував стипендію для двох студентів-істориків за наукові роботи з української історії.

Як відомо, Наливайченко в рамках кампанії із захисту українських шкіл свого часу відвідував Донецьку та Луганську область, де склалася критична ситуація довкола закриття шкіл. Зокрема, він зустрічався з батьками і вчителями шкіл Донецька та Макіївки, сприяв у юридичній підтримці батьківських комітетів та ініціював Постанову ВР Про запровадження мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів.

Також за підтримки політика було організовано передплату україномовної преси для шкіл на Сході та Півдні України. Передплату на п’ятничний номер газети «День» отримають і всі учасники вчительського конкурсу.

Чемпіонат по метанню букетів відбудеться у Тернополі

Найбільше – 44 гектари дубових лісів на Тернопільщині створено у 2011 році із посіяних жолудів