Наливайченко вважає, що влада проводить планову зачистку інформаційного простору країни

Поділитися

Громадсько-політичний діяч, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко вважає, що влада проводить планову зачистку інформаційного простору країни. Про це він заявив, спілкуючись із журналістами одеської телекомпанії «Круг», яка зазнає утисків від місцевої влади.

 

«В часи моєї роботи Головою СБУ я доклав дуже багато зусиль для того, щоб це відомство стало зразком у демократичності і дотриманні стандартів роботи із журналістами. Зараз у влади – інші пріоритети. Поведінка влади щодо журналістів є лакмусом щодо того, як влада поводиться зі своїми громадянами. Якщо суспільству намагаються закрити очі і заткнути вуха, ми не можемо стояти осторонь», – наголосив Наливайченко.

 

Він наголосив, що утиски преси не повинні лишитися поза увагою громадськості. «Ми подали низку депутатських запитів до МВС і до ГПУ. Нахабство місцевих царьків не має знищити вашу та інші незалежні телекомпанії. Подібним шляхом знищувалося опозиційне до влади телебачення у Харкові. Можна ствердити: іде планова зачистка інформаційного простору країни», – сказав політик.

 

Він відзначив, що на даний момент спільними зусиллями вдалося зупинити нахабне відключення сигналу телекомпанії «Круг». «Але існує ймовірність, що місцеві чиновники, котрі бояться публічності для своїх чорних справ, продовжать організовувати «технічні неполадки». Тож можете розраховувати на нашу організаційну, юридичну і депутатську підтримку», – наголоств Наливайченко.

 

Сергій Мавроді з МММ передбачив свій арешт і розповів про можливі наслідки (відео)

Депутат міськради за тисячу доларів США обіцяв вплинути на рішення інших чиновників