Поганому танцюристу…або провокації навколо Надала

Поділитися

Тернопільський мер і його прес-служба останнім часом нагадують відомого Чехівського героя, кредом життя якого було «Як би чого не сталося», а все що сталося – провокація.  На будь-яку навіть найменшу критику з боку місцевих незалежних ЗМІ, вони відповідають гучними заявами в стилі «ми вам покажемо, кого ви зачепили», або як можна стільки писати нісенітниць про майже святих «свободівців».

Ми зробили підбірку фактів і коментарів, які найбільше обурили мера, а часом і просто його прес службу. Розпочинаємо з телепередачі Хто в домі господар? Телеканалу ЗІК, з приводу, якої мер навіть судився з телеканалом.

«Журналісти телеканалу «ЗІК» отримали доступ до всієї інформації, що їх цікавила, та до людей, що могли фахово пояснити всі цифри та факти. –розповідає Сергій Надал. – Але автори прагнули сенсації та скандалу, а не об’єктивності. Вся інформація, що була подана, йшла від тернопільського джерела, а якщо подивитись хто давав коментарі – діючі депутати, то стає все зрозуміло.»  – провокація?

Коли ж місцевий телеканал ІНТБ, зробив сюжети про втрати бюджету від недбалості міських чиновників і про підприємство, яке збирає кошти за сміття, прес-служба обурено заявила про провокацію:

«Нещодавно місцевий телеканал «ІНТБ» оприлюднив чергову,  «висмоктану» з пальця, провокаційну інформацію. Очевидно, що намагаючись здобути скандальну популярність, телеканал обрав стратегію тотального критиканства.»

Наступна провокація. Це будівництво одним із «друзів» міської ради п’яти квартирного будинку на вулиці Сагайдачного, і надання міською радою дозволу на це.От як мер захищає себе і Ігора Гуду, мабуть думає що люди проковтнуть:

«Навколо цього питання насправді є багато спекуляцій. Там не стільки є проблема, скільки дехто собі хоче зробити дешевий піар. Насправді міська рада прийняла рішення виключно про надання дозволу на розробку проекту землеустрою під викуплене приміщення і навколо нього. Жодних рішень щодо будівництва не приймалося», – запевняє міський голова.

Коли ряд місцевих ЗМІ, почав запитувати у своїх  публікаціях, яким чином мер Тернополя опинився в «пулі» олігарха Фірташа, мер знову натякнув на провокацію, на цей раз Хоптяна.

«За словами «свободівця», він і гадки не мав, де і в якій компанії опиниться: «Було оголошено про проведення наради під керівництвом голови обласної державної адміністрації щодо залучення інвестицій і реформування в галузі освіти та медицини. Була телефонограма і мене було офіційно запрошено на цю нараду. Про те, що це все буде в супроводі відомого бізнесмена ніхто не знав і не сподівався, всі їхали на нараду. Вже потім стало зрозуміло, що це пов’язано із цим приїздом», –запевнив Сергій Надал.» розповідає у своїй статті оди з місцевих сайтів.

Та найцікавіше, розпочалося після прямого ефіру на радіо ЕРА ФМ, де за інформацією прес-служби мер захворів, а за підозрою місцевих і не тільки, ЗМІ був під «шофе». Та цей раз під суд потрапила інтернет газета «Про Все», яку звинуватили в образі честі та гідності мера:

«Уже готується позов за наклеп. Сайт оприлюднив наклепницьку інформацію, яка не відповідає дійсності. Має факт приниження честі і гідності. Зараз тільки юристи визначають, буде позов до сайту як юридичною особи чи до фізичної особи», – сказала К. КАЛУШ. Однак ні офіційного пояснення(крім оприлюднення фантастичного діагнозу), ні здачі крові, як доказу невинуватості не було.

І от черговий «наїзд» на ЗМІ, приводом якого є оприлюднена інформація про арешт депутата Липки, хоча, ні в УМВСУ в Тернопільській області, ні в Прокуратурі її не спростували. Мер прокоментував це «Погляду» так: « Дана інформація є відвертою брехнею та провокацією. Останніми днями йде спланована інформаційна атака на представників ВО Свобода в місцевих радах – у всіх без виключення областях України. Тернопіль не виняток. Поливання брудом – це методи, якими діють наші політичні опоненти. В них немає конструктивних аргументів, які б поставили під сумнів здобутки свободівців на місцях. Особливої гостроти ці дії набули в переддень виборчої кампанії.

А прес-служба  місцевого осередку ВО Свобода, взагалі розійшлася не на жарт:

«13 березня 2012 маловпливовий “кишеньковий” тернопільський Інтернет-сайт “Про все” в черговий раз поширив наклепницьку, неправдиву, висмоктану з пальця інформацію, що компрометує Всеукраїнське об’єднання “Свобода”. Тепер фантазії цього брудного видання стосувалися одного з депутатів Тернопільської міської ради.»

Хоча щойно стало відомо про порушену кримінальну справу стосовно депутата!

Складається враження, що мер і його прес-служба не мають часу працювати бо їх постійно провокують, пишуть про них не правду, а вони замість доводити правоту відписують в місцевих ЗМІ, на сайтах міськради і ВО Свободи про наклепи та обмани опонентів, замість того, щоб працювати  і робити так, щоб не було до чого прикопатися. Це насторожує, адже одна заява про наклеп і провокацію, ще викликає довіру, а десятки, викликають лише іронію і бажання ще раз нагадати, що поганому танцюристу….провокації заважають.

realno.te.ua

R.S. Ми свідомо не зачіпали тему сміття і відносин з екс-мером Заставним.

У тернопільській сім’ї так готували вечерю, що аж приїхали пожежники

Кайда – то не Надал: якщо помилився, то може вибачитись